گزارش جلسه هفتم درس خارج مباني فقه حكومتي استاد میرباقری:
اگر جامعه واقعیت داشته باشد، می تواند در فقه، موضوع مطالعه قرار گیرد و غیر از اینکه باید فقه آحاد داشته باشیم فقه جامعه و حکومت هم خواهیم داشت. جزء پیش فرض های فقه کنونی ما اين است که جامعه، اعتباری است و صرفاً اختیار آحاد مکلفین، مخاطب خطاب شارع هستند.
پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، به مناسبت سالروز ارتحال استاد فقید سید منیرالدین حسینی الهاشمی، نماهنگی از سخنان ایشان را منتشر می کند . این نماهنگ جهت همایش تحول در علوم انسانی؛ گرامیداشت دهمین سالگرد ارتحال ایشان تنظیم و آماده گردیده بود.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی در دانشگاه تربیت مدرس:
در دستیابی به تکنولوژی های برتر الزامی به پیمودن طریق کشورهای توسعه یافته نیست بلکه می توان در تولید یک محصول به طراحی های جدید اقدام نمود و بالاتر از آن می توان به روش طراحی مبتنی بر معادلات جدید دست یافت.
گزارش جلسه پنجم درس خارج مباني فقه حکومتی استاد میرباقری
پنجمین جلسه درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، چهارشنبه شب(بعد از نماز مغرب و عشاء)؛ بیست و پنجم بهمن ماه و با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در مسجد خاتم الانبیای شهرک پردیسان برگزار گردید.
استاد میرباقری در دومین جلسه درس خارج مبانی فقه حکومتي تبیین کرد:
رویکرد حکومتی به فقه باید به قواعد اصولی قابل استناد تبدیل شود تا قابل اعمال گردد، در اینصورت فقيه می تواند این رویکرد را در مقام استنباط رعايت کند و فقه مقنن حکومتي شکل گيرد.
دیدگاه دوم:فقهی که احکام آن با رویکرد حکومتی و اجتماعی استنباط شودمستندات دیدگاه دوم:در این مستندات درصدد تعیین دیدگاه های صاحب نظران نیستیم و ذکر نام صاحب نظران لزوماً به معنای انتساب یک تعریف خاص به آنها نمی باشد، چراکه تبیین دیدگاه یک اندیشمند و محقق نیازمند ملاحظه تمام کلمات و آثار اوست. بلکه به ...
دیدگاه سوم: فقه مربوط به مقام اجراء و حل تزاحماتمستندات دیدگاه سوم:در این مستندات درصدد تعیین دیدگاه های صاحب نظران نیستیم و ذکر نام صاحب نظران لزوماً به معنای انتساب یک تعریف خاص به آنها نمی باشد، چراکه تبیین دیدگاه یک اندیشمند و محقق نیازمند ملاحظه تمام کلمات و آثار اوست. بلکه به منظور واضح شدن تعریف،...
دیدگاه چهارم: فقه تعیین احکام الزامی حاکم در منطقه الفراغمستندات دیدگاه چهارم:در این مستندات درصدد تعیین دیدگاه های صاحب نظران نیستیم و ذکر نام صاحب نظران لزوماً به معنای انتساب یک تعریف خاص به آنها نمی باشد، چراکه تبیین دیدگاه یک اندیشمند و محقق نیازمند ملاحظه تمام کلمات و آثار اوست. بلکه به منظور ...
دیدگاه اول:فقهی که به موضوعات و مسائل حکومتی و اجتماعی می پردازد.مستندات دیدگاه اول: در این مستندات درصدد تعیین دیدگاه های صاحب نظران نیستیم و ذکر نام صاحب نظران لزوماً به معنای انتساب یک تعریف خاص به آنها نمی باشد، چراکه تبیین دیدگاه یک اندیشمند و محقق نیازمند ملاحظه تمام کلمات و آثار اوست. بلکه ...
گزارش جلسه اول درس خارج «مباني فقـه حکومتـي» استـاد میرباقـری:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، جلسه اول درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه برگزار گردید.
گزارش سومین جلسه پروژه فلسفه تطبیقی:
حضور معارف مبتني بر وحي در محتواي فلسفه توليد شده در جامعه اسلامي روشن و غير قابل انکار است و خود را در عمل، بي توجه و غير متعهد به وحي نمي دانند. هرچند در ظاهر خود را تنها متعهد به دليل فلسفي دانسته و توهم سکولاريسم فلسفي را دامن بزنند.
گفتاری از استاد فقید سید منیرالدین حسینی
متن زیر که با اندک ویرایشی تقدیم خوانندگان محترم می گردد برگرفته از سخنرانی استاد فقید سید منیرالدین حسینی در سال 79در مشهد مقدس می باشد. ایشان در این سخنرانی که در جمع اعضاء دفتر تبلیغات ارائه گردیده است در خلال معرفی فرهنگستان علوم اسلام، ضرورت دستیابی به فقه حکومتی و موانع نظری و عینی نپرداختن حوزه ...
گزارشی از پایان نامه محمد صادق پورابراهیم
در تاریخ سوم تیرماه ۱۳۹۱، جلسة دفاع پایان نامه برای دریافت درجة کارشناسی ارشد در رشتة علوم سیاسی، گرایش اندیشة سیاسی با عنوان «بررسی اندیشة سیاسی اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی» در دانشکدة حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. این پایان نامه تحت نظارت و راهنمایی استاد محترم جناب آقای دکتر «داوود فیرحی»،...
فرهنگستان علوم اسلامی قم در اردیبهشت ماه سال 1390، همزمان با دهمین سالگرد ارتحال استاد فقید سید منیرالدین حسینی الهاشمی(ره) (بنیانگذار فرهنگستان علوم اسلامی قم) با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و جمعی از اندیشمندان و صاحب نظران ایران اسلامی با هدف بررسی چیستی، چرایی و چگونگی تحول در علوم انسانی ...
مبحث وضع از مباحث عمده و زیربنایی باب الفاظ است که عمدتاً در فهم از كلمات و دلالتهای زبانی و قاعدهمندسازی آنها نقش دارد. به همین دلیل است که چگونگی وضع الفاظ برای معانی از اهمیت ویژهای برخوردار میشود.
حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان پیرامون تحول در حوزه های علمیه، نیاز به فقه اکبر را برای چنین تحولی ضروری دانستند و بیان داشتند که فقه اصغر نمی تواند در این سطح پاسخگو باشد.
کتاب « فلسفه شدن اسلامی»، گزارش هماندیشی جمعی از صاحبنظران و اساتید فلسفه پیرامون فلسفه شدن اسلامی می باشد.
زبان سید الشهدا،زبان سخن گفتن با عاطفه تاریخ است اینکه ایشان در شدیدترین مقاومتها و ظلمستیزیها به عواطف انسانی کمال اهتمام را میورزد به این دلیل است که باید عاشورا الگوی تکامل گرایی تاریخی باشد.
كتاب« اجتهاد و بررسی روشهای آن» برگرفته از مباحث حضرت حجتالاسلام والمسلمین سیدمنیرالدین حسینیالهاشمی«ره» است که در سال ۱۳۶۳ تدوین یافته است. در این کتاب تنها به شیوههای استنباط پرداخته شده است.
كتاب «دین، دولت و برنامهریزی فرهنگی» گزارش اولیه ای است از اندیشه ۳ تن از اساتید حوزه و دانشگاه كه هر سه بر سر یك نظریه توافق كرده اند و قریب به ۳ دهه است كه به دقت نظر در آن میپردازند.