به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، کارگاه آموزشی یک روزه در زمینه مهندسی فرهنگی برگزار گردید.*** حجت الاسلام دکتر مصطفی جمالی، عضو هیات علمی فرهنگستان، روز یازدهم بهمن ماه در دانشگاه فرهنگیان شهر کاشان، موضوع مهندسی فرهنگی را در کارگاهی یک روزه تشریح نمود.این کارگاه به همت موسسه علمی ...
عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی:
باید بکوشیم که با هوشمندی و درایت، فضای مجازی به بستری مناسب برای تبلیغ آموزه های دینی تبدیل شود.
اگربتوان سه راس مثلث یعنی خانواده، مسجد و مدرسه را ساختارمند کرده و حمایت کنیم، گامی تاثیرگذار در کاهش آسیبهای اجتماعی برداشتهایم.
نشست علمی - فرهنگی «تبیین الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت» با حضور ریاست فرهنگستان علوم اسلامی حضرت آیت الله سید محمد مهدی میرباقری در مشهد برگزار میشود.
بنیان حرکت انبیاء(ع) که همان توحید است، بر اساس اتحاد و انسجام میباشد. توحید یعنی همه کثرات حول یک محور به وحدت برسد.
همه اختلافها به معنای تفرقهافکنی نیست. قرآن میفرماید: «وجعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا…» یعنی شما را فرقه فرقه خلق کردیم برای اینکه به جریان ولایت معرفت و شناخت پیدا کنید.
مهمترین عامل رشد جمعیت این است که فرزند آوری بهعنوان یک ارزش شمرده شده و به عنوان یک رسالت ملی و اسلامی شناخته شود. گفتمان سازی و مطرح شدن این مسأله خودش مستلزم یک سری راهکارها و الزامات درونی است.
انسان هایی که بت می پرستیدند تبدیل شدند به انسان های جهادگر بزرگ، شهدای بدر و احد، سلمان ها و ابوذرها و همه اینها با بعثت یک انسان و یک رسول اتفاق افتاده است. همین اتفاق آدمها را آدم دیگر و جهان را جهان دیگری کرده است.
عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: آن چه که در علوم انسانی اسلامی تعقیب می شود، ابتناء علوم انسانی بر معارف دینی است.
آیت الله محمد مهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان گفت: دو خلا فروکاسته شدن عهد تعلق ما به اسلام و عدم بازتولید ادبیات انقلاب در قالب ادبیات دوران گذار به سمت تمدن، موجب ایجاد مشکلات فعلی ماست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، به نقل از مهر، زاویه در برنامۀ این هفته نیز به ادامۀ بررسی موضوع اسلامی شدن علوم انسانی پرداخت و اینبار جنبۀ سیاسی و ایدئولوژیک آن را با کارشناسان به بحث گذاشت. شاپور اعتماد (هیئت علمی مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران)، حجت الاسلام علیرضا پیروزمند،...
پیروزمند گفت: طی چند روز اخیر عده ای با زیرکی می خواهند ایشان را به نفع اندیشه خودشان مصادره کنند درحالی که اندیشه ایشان با آنچه که این افراد به دنبال القای آن هستند، متفاوت است.
آیتالله میرباقری گفت: امام خمینی در منشور روحانیت میگویند «استراتژی جهان را مستکبرین تعیین میکنند. فقه باید تعیین کند». امام میگویند موضوع ولایت، سرپرستی کل جامعه، بلکه جامعه جهانی است.
گفتوگوی علمي بین مصطفي ملكيان و سيد محمد مهدي ميرباقري در بررسي موضوع امكان و امتناع علم ديني صورت میگیرد که متفاوت از مناظراتي كه دانشجويان ترتيب ميدهند گفتوگو به سمت و سوي سياسي نمیرود؛ چرا كه با تقاضاي مكرر ملكيان به سمت تبيين انديشه ميرباقري میرود. اجراي اين نشست نيز بر عهده حجتالاسلام دكتر ...
قائلان به علم دینی از منظر استاد میرباقری
دست آخر هم به نظریهای اشاره کرد که به نظر ایشان نماینده اصلی آن امروز دکتر داوری است که معتقدند دین مستقیم با گزاره علمی کار ندارد بلکه دین بر انسان اثر میگذارد و وقتی عالمی که انسان به آن تعلق دارد تغییر کرد، بر علمی که او تولید میکند نیز اثر میگذارد.
فرهنگستان به زبان ساده معتقد است معارف استنباطی دینی که در حوزه علمیه در قالب فقه و... مطرح است، علوم که دانشگاه مورد توجهند و منطق برنامهریزی باید از یک منطق تفکر واحد سیراب شوند و الا ماجرا میشود ماجرای همین نزاعی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگبهان شاهدیم و در آن اغلب با داعیهداری مجمع تشخیص،...
رئیس فرهنگستان علوم گفت: دو جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» دائما با هم درگیری دارند و هیچگاه به صلح نخواهند رسید.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه جبهه باطل در قالب جنگ نرم درصدد استحاله انسانهای تمدن اسلامی در تمدن خود است، گفت: چالش امروز ما؛ چالش اسلام و تجدد است، انسان تراز تمدن اسلامی در همه امور بر محور ولیحق حرکت میکند.
یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: آزمونهای الهی افراد با ایمان را از کسانی که به دینداری تظاهر میکنند جدا میکند چراکه خداوند مردم را برای پذیرش دین اسلام مجبور نکرده و به آنها قدرت انتخاب داده است.
آیت الله میرباقری گفت: تنها راه عبور از حجب ظلمانی نور مقدس فاطمه زهرا(س) است که این نور در ائمه(ع) تجلی کرده و ما از طریق ائمه (ع) با حضرت زهرا (س) همراه می شویم.