علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 672
کتاب "اندیشه تمدن نوین اسلامی" اثر آیت الله میرباقری
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۱
 
استاد میرباقری در کتاب اندیشه تمدن نوین اسلامی، از منظرها و زوایای گوناگونی، شخصیت متفکر فرزانه علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی (ره) را کاوش کرده و سعی نموده تا تصویری روشن از دغدغه ها، رسالت ها و محصولات فکری ایشان و نسبت آن با انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی، حوزه های علمیه و روشنفکری دینی ارائه کند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، کتاب "اندیشه تمدن نوین اسلامی" شامل گفتارهایی از "حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری" از سوی انتشارات "تمدن نوین اسلامی" در هشت فصل و یک ضمیمه، چاپ و روانه بازار شد.

این کتاب گامی است برای معرفی و بازشناسی اجمالی رویکرد فکری علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی (ره) از زبان شاگرد برجسته ایشان حجت الاسلام والمسلمین میرباقری.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در این گفتارها، از منظرها و زوایای گوناگونی، شخصیت آن متفکر فرزانه را کاوش کرده و سعی نموده تا تصویری روشن از دغدغه ها، رسالت ها و محصولات فکری ایشان و نسبت آن با انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی، حوزه های علمیه و روشنفکری دینی ارائه کند.


در بخشی از این کتاب میخوانیم:

فلسفه شدنِ اسلامي يعنی شالوده هماهنگ‌سازی شيوه‌ تفكر در سطوح ذيل:

الف) هماهنگ‌سازي دينيِ تكاملِ منطق‌هاي «حجيت در فهم دين (حوزه)»، «اسلاميت در فهم كاربردي (دانشگاه)» و جريان اسلام در فهم اجرايي (دولت)؛
ب) هماهنگ‌سازي دينيِ توليد اطلاعات تخصصي «حوزوي، دانشگاهي و اجرايي» در جريان توسعه نياز و ارضاء نياز كه ثمره‌ آن در «حوزه» دستيابي به «اخلاق حكومتي، حكمت حكومتي و فقه حكومتي» مي‌باشد؛ در «دانشگاه» توان پيش‌گويي، كنترل و هدايتِ تغييرات بر مبناي معارف حقه را دارد؛ به گونه اي كه كليه‌ معادلات «علوم پايه، علوم تجربي و علوم انساني» بر اساس رفع نيازمندي‌هاي نظام اسلامي توليد مي‌گردد؛ در «نظام اجرايي» ارائه «مدل شناخت حل معضلات سياسي، فرهنگي و اقتصادي» داخلي، حول محور درگيري كلمه‌ اسلام با كلمه‌ كفر در مقياس جهاني است.
Share/Save/Bookmark