علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 329
مطالبات وزیر امورخارجه انگلیس از آکادمی بریتانیا
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۹
 
در ۱۷ اكتبر ۲۰۱۲ وزیر امور خارج بریتانیا؛ ویلیام هیگ در سخنرانی در آكادمی بریتانیا و در حضور رئیس و اعضای آكادمی گزارش كوتاهی از فعالیت های دو سال اخیر وزارت امور خارجه ارائه كرد و سپس نیازها و مطالبات این وزارت خانه از آكادمی بریتانیا و دیگر جوامع فرهیخته ی بریتانیا را مطالبه كرد.
 
 ویلیام هیگ در ابتدای سخنرانی خود پس از تشكر از فعالیت های آكادمی بریتانیا بیان كرد كه بسیاری از سیاستمدارانی كه هم اكنون در كشورهای دیگر در حال فعالیت می باشند در این آكادمی پرورش یافته اند.

ویلیام هیگ گفت: وزارت امور خارجه ذخیره منحصر به فردی است كه ما را قادر می سازد تا منافع بریتانیا را با درك و تأثیرگذاری بر دیگر ملت ها، كمك به هم وطنان خود در خارج از كشور، حمایت از اقتصاد و واكنش در برابر تهدیدها پیش ببریم. این وزارتخانه یكی از سه ركن اساسی نفوذ بین المللی بریتانیا در كنار نیروی نظامی و آژانس های اطلاعاتی می باشد. وزارت خارجه نیز بخشی از قدرت نرم كشور بریتانیا در كنار شورای بریتانیا، بنگاه خبر پراكنی بی بی سی، دانشگاه های بزرگ، برنامه های توسعه بین المللی و دستاوردهای فرهنگی از جمله المپیك و پارالمپیك می باشد.

كشورهای معدودی توانایی رقابت با دستگاه های دیپلماسی بریتانیا نفوذ و تأثیرگذاری در جهان را دارند. زمانی كه شبكه دیپلماتیكی بریتانیا در ۱۵۸ كشور، جایگاه این كشور در شورای امنیت، عضویت خود در اتحادیه اروپا، ناتو و كشورهای مشترك المنافع و دیگر روابط مقتدر خود را در هر گوشه ی جهان كنار هم بگذاریم، توانایی تأثیرگذاری مؤثر در جهان را خواهیم داشت.»

ویلیام هیگ درخواست های خود را اینگونه بیان كرد:
۱. ما خواستار آن هستیم كه وزارت امور خارجه همواره قوی ترین و شكوفاترین مؤسسه در طول سال های متمادی باشد، این وزارت خانه باید مركزی برای برتری در حكومت باشد و دیپلمات های با استدادی را كه توانایی گسترش و حفظ دانش سیاسی بریتانیا در تمام زمینه ها دارا می باشند را برای آینده جذب كند. این وزارتخانه باید قادر باشد تا بهترین ایده ها و تحلیل ها را برای رهبران سیاست خارجی تولید كند و ارائه بدهد.

۲. سیاستمداران ما باید كاملترین اطلاعات را در خصوص تاریخ، فرهنگ، جغرافیا، نظام های سیاسی دیگر كشورها را داشته باشند و توانایی سخن گفتن به زبان محلی آنها را داشته باشند. این خواسته اساسی و بنیادی دستگاه سیاست خارجی می باشد و تأكید دو چندانی بر این خواسته خود داریم. برای مثال اولین شخصی كه از «آنگ سان سوچی» در سفر تاریخی خود به بریتانیا استقبال و خوش آمدگویی كرد، رئیس گروه مذاكره كننده بریتانیا بود كه با زبان برمه ای از وی استقبال كرد. وی ۲۰ سال قبل زمانی كه در میانمار بود زبان برمه ای را فراگرفت. این مسائل بسیار مهم می باشد و دیپلمات های بریتانیا باید در زیر پوست دیگر جوامع نفوذ كنند. آنها باید توانایی ایجاد رابطه قابل اطمینانی را بین سیاست، امنیت، رسانه، جوامع مدنی و تجارت ایجاد كنند. آنها باید فهم قوی از اصول اقتصادی و دیپلماسی بین المللی داشته باشند.

۳. سیاستمداران باید در تمام كشورهای جهان حضور داشته باشند. تعداد مراكز تصمیم گیری در جهان رو به افزایش است. بدون روی برگرداندن از اروپا و آمریكا باید روابط محكم تری با قدرت های نوظهور قرن بیست و یكم ایجاد كنیم و از دیدگاه من یعنی حضور مقتدرانه در بین این قدرت ها می باشد.

شبكه دیپلماسی ما شالوده اساسی نفوذ بریتانیا در جهان است. البته این شبكه همیشه ایستا نبوده و در طول تاریخ تغییر كرده است و همین امروز من فرمان تغییر در شبكه دیپلماسی خود در عراق را دادم. برافراشته نگهداشتن پرچم بریتانیا در دیگر كشورها امر بسیار مهم می باشد و آنچنان تأثیری خواهد گذاشت كه نمی توان آن را با یك سیاستمداری كه با لپ تاب خود در كشوری سخت در حال فعالیت هست مقایسه كرد... با فرارسیدن سال ۲۰۱۵ وزارت امور خارجه یازده سفارتخانه، هشت كنسولگری یا دفتر تجاری جدید افتتاح خواهد كرد، همچنین این وزارت خانه بیش از ۳۰۰ نفر را به ۲۲ كشور از جمله برمه، تایلند، كره جنوبی، تایوان، مغولستان، مالزی، نیجریه، آنگولا، بوتسوانا، شیلی، آرژانتین، كلمبیا، پاناما، پرو، پاكستان، ویتنام و فیلیپین كه همه به نوعی اقتصاد نوظهور هستند خواهد فرستاد، افزایش تعداد كارمندان در هندوچین بیش از كشورهای دیگر خواهد بود، بریتانیا تنها كشور اروپایی است كه شبكه دیپلماتیك خود را این گونه به طور آگاهانه گسترش داده است، و ما بر نفوذ بیشتر كشورمان در آینده سرمایه گذاری می كنیم.

۴. ما می خواهیم كه دولت بریتانیا از وزارتخانه امور خارجه آنگونه كه هست استفاده كند و آن را در حاشیه قرار ندهد. ما شورای امنیت ملی را برای اطمینان از بكارگیری ایده ها و تحلیل های وزارت امور خارجه در تمام جلسات هیئت وزرا درباره روابط بین الملل ایجاد كردیم.

من به عنوان وزیر امور خارجه وظیفه خود می دانم با دیپلمات های ارشد همكاری كنم تا توانایی های این وزارت خانه را به منظور دستیابی به اهداف بریتانیا و نفوذ بلند مدت به آن سوی مرزها بهبود ببخشم.

هر دوی ما (وزارت امور خارجه و آكادمی بریتانیا) دو سال اخیر را برای بهبود و پیشرفت مهارت های دیپلماسی و افزایش ظرفیت این وزارت خانه تحت عنوان «برتری دیپلماتیكی» سپری كرده ایم.

برجسته ترین مورد این برنامه گشایش مركز جدید آموزش زبان در وزارتخانه امور خارجه می باشد كه در سال آینده افتتاح خواهد شد. این مركز ۳۰ كلاس دارد و هر ساله بیش از ۱۰۰۰ نفر این مركز فارغ التحصیل خواهند شد.

به زودی ۴۰% افزایش تعداد نفرات به زبان های عربی و چینی مدرن نسبت به دو سال قبل و ۲۰% به زبان های اسپانیایی و پرتغالی خواهیم داشت.

وزارت امور خارجه صندوق تخصصی جدیدی را به منظور تعمیق سیاست های موضوعی و جغرافیایی ایجاد كرده است. برای مثال این صندوق مجموعه تخصصی مطالعات هنر را ایجاد كرد تا دیپلمات های انگلیسی را قادر سازد فرهنگ، سیاست و تاریخ هنر را در خود كشور هند قبل از انتصاب و فعالیت خود در آن كشور مطالعه كنند.

به منظور تأكید دو چندان مطالعه تاریخ دفتر مستعمرات بریتانیا و دفتر كتابخانه های بریتانیا بازسازی شدند تا برترین تاریخدانان بریتانیا برای ارائه مشاوره به سیاستمداران در دسترس باشند. ما تحقیقات تخصصی تحلیلگران خود را بیش از حد به مباحث سیاسی نزدیكتر و شبكه ای در وزارت امور خارجه به منظور استفاده بیشتر از كارشناسان كنونی و یا پیشین در زمینه هایی همچون اروپا و قدرت نرم ایجاد كرده ایم. ما كارشناسان خارجی را برای به چالش كشیدن سیاست های بریتانیا در تمام زمینه ها از ایران و سودان تا دیگر مسائل دعوت به همكاری كردیم...

بنابراین تمام كارها و اقداماتی را كه در وزارت امور خارجه ایجاد كرده ایم به منظور اطمینان حاصل كردن از نفوذ روز بریتانیا در جهان می باشد.
Share/Save/Bookmark