علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 455
رهبری جهانی؛ تاثیرات اقتصادی پژوهش های هنر و علوم انسانی در بریتانیا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۷
 
 
اشاره:
متن زیر بخشی از مقدمه گزارش شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی بریتانیا می باشد که به اهمیت این تحقیقات در زمینه های اقتصادی پرداخته شده است. این گزارش به سه پرسش پاسخ خواهد داد:

-چرا تحقیقات در حوزه هنر و علوم انسانی مهم است؟
- چرا مودیان مالیاتی باید مالیات خود را برای تحقیقات هنر و علوم انسانی پرداخت کنند؟
- چرا سرمایه گذاری در بخش هنر و علوم انسانی باید در شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی انجام شود؟


در ابتدای سال ۲۰۰۸ شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی کار گروهی ایجاد کرد تا شواهدی را به منظور اثبات ارزش سرمایه گذاری در بخش تحقیقات هنر و علوم انسانی و درآمد زایی آن برای دولت و دیگر ارگانهای انتفاعی ـ ­پارلمان، بخش آموزش عالی، صنعت، رسانه و مودیان مالیاتی دولت بریتانیا ـ را گردآوری کند. شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی موظف به بکارگیری بودجه عمومی به منظور پشتیبانی از پژوهش های هنر و علوم انسانی است تا مزایای آشکار آن را به بریتانیا و شهروندان آن ارائه دهد.

در سال ۱۹۹۷ دولت بریتانیا ۳/۱ میلیارد پوند را به بخش علوم و تحقیقات اختصاص داد. در سال مالی ۸ ـ ۲۰۰۷ میزان تخصیص بودجه به این بخش به بیش از دو برابر یعنی ۴/۳ میلیارد پوند افزایش پیدا کرد. در ادامه تعهدات خود، دولت بریتانیا سالانه ۵/۲درصد بودجه تحقیقاتی بخش علوم و تحقیقات را افزایش داد که این رقم در سال ۱۱ـ۲۰۱۰ به ۴میلیارد پوند رسید.

بودجه ای که در بخش علوم و تحقیقات هزینه می شود تنها در این بخش صرف می شود و با در نظر گفتن افزایش هزینه ها و جو کنونی اقتصاد، دولت باید توانایی حمایت از این بودجه را داشته باشد. با توجه به این موضوع که نباید خللی در ارائه موثر و کارآمد خدمات اجتماعی ایجاد شود.

خلاصه این گزارش آن است، چرا اختصاص سالانه ۱۱۰ میلیون پوند به شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی از سوی دولت بریتانیا سرمایه گذاری سودمندی برای مردم و این کشور می باشد. هنر و علوم انسانی دربرگیرنده ی رشته های فکری ، کاربردی و تحقیقاتی زیادی همچون تاریخ، کلاسیک، باستانشناسی، ادبیات انگلیسی، فلسفه، دین، حقوق، زبان های مدرن، زبانشناسی، انفورماتیک، رسانه، درام، موسیقی و طراحی است. پژوهش و تحقیق در این موضوعات به معنی سرمایه گذاری در تولید ثروت، پیشرفت سیاستگذاری های عمومی و کمک به بهبود کیفیت زندگی خواهد بود. برای اثبات این مدعا این گزارش به سه پرسش زیر پاسخ خواهد داد:

- پرسش اول: چرا تحقیقات در حوزه هنر و علوم انسانی مهم است؟

هنر و علوم انسانی زندگی افراد را در هر سطحی تحت تاثیر خود قرار می دهد. این زمینه های علمی در کیفیت زندگی تأثیرگذار خواهند بود، زیرا زمانی که نیاز های اولیه ارضاء شود، هنر و علوم انسانی چیزهایی را در برخواهند گرفت که باعث ارزش گذاری زندگی خواهند شد. مشارکت این دو در بخشی از تمدن و فرهنگ باعث می شود که این کشور مکانی بسیار جذاب برای کار و زندگی بشود.

پژوهش های هنر و علوم انسانی این امکان را به ما می دهد تا دانش خود را در تمام تجربیات، ظرفیت ها و هویت بشری که در زبان، ادبیات، مصنوعات و کارکرد های انسان نهفته است را افزایش بدهیم. این پژوهش های نیروی محرکی است که می توان آن را اکوسیستم فرهنگی بریتانیا نامید. این اکوسیستم به تعبیری دیگر نظام بهم پیوسته ای است که عناصر آن شامل:

الف) فرهنگ، سنتها، رسومات و عادات غنی بریتانیا، ب) مشارکت گسترده مردم در فرهنگ، ج) انعکاس محبوبیت این فرهنگ و د) پژوهش های تخصصی در هنر و علوم انسانی می باشد. پژوهش های هنر و علوم انسانی فراتر از فضای اکادمیک و علمی می باشد.

از تعداد ۲۸۰۰۰ اثر آکادمیک در هنر و علوم انسانی در بریتانیا، تعداد ۱۴۰۰۰ اثر پژوهش فعال بوده است. همزمان این تعداد دانشمند که بسیاری از آنان رهبری پژوهشی جهان را در دست دارند، ۵۳۵۰۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را تدریس می دهند. یکی از جنبه های مشارکت در فرهنگ اکوسیستم بریتانیا درآمدی است که از دانشجویان غیر بریتانیایی عاید می شود. حدود ۸۰۰۰۰ از این دانشجویان در رشته های هنر و علوم انسانی تحصیل می کنند، که هر ساله ۳۰۶/۱ میلیارد پوند برای بریتانیا درآمد زایی می کنند.

- پرسش دوم: چرا مودیان مالیاتی باید مالیات خود را برای تحقیقات هنر و علوم انسانی پرداخت کنند؟

موفقیت ورزشکاران بریتانیا در المپیک پکن مرهون سرمایه گذاری عمومی چندین ساله بریتانیا در بخش ورزش می باشد. همزمان با قهرمانان المپیک، جامعه هنر و علوم انسانی بریتانیا رهبری جهان را در دست گرفته است. برتری بین المللی جامعه پژوهشی هنر و علوم انسانی پایه هایی را برای تاثیرگذاری آشکار اقتصادی این پژوهشگران ایجاد می کند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقالات منتشر شده: تعداد مقالات علمی منتشر شده از سوی شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی به اندازه تعداد مقالات ارائه شده در ایالات متحده امریکا می باشد. این درحالی است که جمعیت ایالات متحده پنج برابر کشور بریتانیا است (برای مثال طی سه سال بریتانیا ۳۳ درصد و ایالات متحده ۳۷ درصد مقالات علمی را منتشر کرده اند). سهم ایالات متحده امریکا در نشر مقالات علمی جهان ۲۵ درصد است که در مقابل سهم کشور بریتانیا ۱۰درصد می باشد.

منابع مقالات: در جولای ۲۰۰۸ موسسه «اویدنس ال تی دی» گزارشی با عنوان «مقایسه عملکرد بین المللی تحقیقاتی بریتانیا» را برای وزارت علوم بریتانیا تهیه کرد. در این گزارش آمده است، درحالی که مقالات علمی بریتانیا ۱۲ درصد رفرنس های دیگر مقالات جهان را در زمینه های پزشکی و بهداشت و سلامت به خود اختصاص داده و مقام دوم جهان دارا می باشند، مقالات علوم انسانی ۹/۲۴ درصد رفرنس های مقالات جهان را به خود اختصاص داده اند (ایالات متحده ۴۴ درصد در این مشارکت سهیم می باشد).

- تأثیرات اقتصادی تحقیقات هنر و علوم انسانی

در سال ۲۰۰۸ شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی گروه سی نفره ای از پژوهشگران رشته های مختلف علوم انسانی را مأمور کرد تا مقالاتی در خصوص ارزش پژوهش های هنر و علوم انسانی را به این شورا ارائه دهند. با توجه به داده های گردآوری شده از این مقالات، این امکان به وجود آمد تا مدل جدیدی ارائه کنیم، که بتواند تأثیرات اقتصادی هنر و علوم انسانی را نشان بدهد. این مدل دو محور دارد. یک محور دربرگیرنده سرمایه های اقتصادی و مدنی و دیگری رشد توان این سرمایه ها می باشد.

- پیشرفت عملکرد اقتصادی به وسیله ابتکار

پژوهشگران هنر و علوم انسانی به پیشرفت عملکرد اقتصادی بریتانیا توسط سیستم نوآوری ملی کمک بسیاری خواهند کرد. نمونه بارز و مشخص آن همکاری شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی با موقوفه ملی هنر، علوم و فناوری بریتانیا می باشد. این همکاری نشان دهنده میزان مشارکت و تأثیر گزاری پژوهش های هنر و علوم انسانی در نسل پنجم نوآوری می باشد. نسلی که ویژگی آن اتحاد تمام علوم و استفاده شبکه ای آن برای ایجاد رشد اقتصادی می باشد.

- پرسش سوم: چرا سرمایه گذاری در بخش هنر و علوم انسانی باید در شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی انجام شود؟

بیان کمیت و گوناگونی تأثیرات اقتصادی پژوهش های شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی بحث برانگیز می باشد. برآوردهای شرکت «پرایس واتر هاوس کوپرز» نشان می دهد که هر یک پوندی که صرف شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی می شود، ۱۰ پوند عایدی کوتاه مدت آن و ۱۵ـ۲۰پوند عایدی بلند مدت آن برای مردم بریتانیا خواهد بود. در سال ۶-۲۰۰۷ این شورا ۳/۶۰ میلیون پوند را در زمینه های نوین هنر و علوم انسانی سرمایه گزاری کرد که در مقابل عایدی کوتاه مدت آن ۹/۶۱۶ میلیون پوند بود و احتمال می رود طی ۲۵ سال آینده این رقم به یک میلیارد پوند برسد.

شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی بریتانیا موسسه ای غیر دولتی و تحت نظارت وزارت علوم بریتانیا می باشد. در سال ۲۰۰۵ این موسسه از «هیئت تحقیقاتی هنر و علوم انسانی» به «شورای تحقیقاتی هنر و علوم انسانی» تغییر یافت. این شورای یک از هفت شورای تحقیقات بریتانیا می باشد که تحت نظارت وزارت علوم و بودجه تخصیصی آن از سوی دولت و با عنوان بودجه علوم و تحقیقات تأمین می شود.

رهبری جهانی در پیشرفت و پیشبرد تحقیقات هنر و علوم انسانی هدف و چشم انداز این شورا می باشد که در چهار استراتژی زیر خلاصه می شود:

۱. ترویج و پشتیبانی از تولید پژوهش های هنر و علوم انسانی جامعه پژوهشی جهان
۲. ترویج و پشتیبانی از آموزش سطوح کارشناسی ارشد جامعه جهانی به منظور پژوهش در زمینه های حرفه ای
۳. تقویت تأثیرات پژوهش های هنر و علوم انسانی به وسیله تشویق دیگر پژوهشگران برای نشر و انتقال دانش در دیگر زمینه ها علمی موثر
۴. ارتقای شاخصه پژوهش های هنر و علوم انسانی به منظور پشتیبانی محکم از دست آورد های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی
Share/Save/Bookmark