علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 66
علی میثمی تهرانی
ضرورت جريان شعارهاي رهبري در ساختارهاي اجتماعي
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۷
 
ضرورت جريان شعارهاي رهبري در ساختارهاي اجتماعي
 
رهبري هوشمند انقلاب مطابق سنت حسنه ماضيه و با رصد روشمند هجمه‌هاي نظام سلطه به ايران اسلامي، سال جاري را به حق «سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني» نامگذاري كردند. نكته‌اي كه در اين جا بايد مدنظر قرار گيرد اين است كه اين نامگذاري از سوي ايشان تنها يك حركت نمادين و سمبليك از سوي يك شخصيت كاريزماتيك اجتماعي يا مذهبي نيست. بلكه در حكم اعلام جهت‌گيري اصلي نظام اسلامي در سال جاري از سوي ولايت امر و امامت امت است.

بر اساس «فلسفه نظام ولايت» بديهي است كه وقتي محور يك سيستم جهتي را براي حركت كل نظام ترسيم مي‌نمايد؛ بايد جهت حصول بهينه منتجه، تمامي اجزای سيستم خود را با آن نقشه راه هماهنگ نمايند. به بيان ساده‌تر وقتي رهبري به عنوان محور مشروعيت حكومت در نظام اسلامي در مسئله‌اي موضع عيني مي‌گيرد، كلام ايشان نوعي حكم حكومتي صادره از موضع مسئوليت سرپرستي تكاملي جامعه، نسبت به نظام كفر قلمداد مي‌شود.

بر اين اساس در فرض مطلوب بايد مناسبات فرمان ايشان تا پايين‌ترين سطوح كاملا تبيين و تئوريزه شده و متناسب با آن در تمامي ساختارهاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي كشور حساسيت و اخلاق منسجمي شكل بگيرد. يعني بايد در همه سطوح مديريتي كشور – از قواي سه‌گانه حاكميتي گرفته تا نخبگان حوزه و دانشگاه و توده‌هاي مردم - نتيجه عيني تحقق بيان حكيمانه رهبري ملموس باشد.

اهميت اين امر تا جايي است كه مي‌توان هماهنگي با شعارهاي ولي امر را به عنوان عامل اصلي مشروعيت بخشي به حركت مردم و مسئولان در طي سال دانست.يعني به عنوان مثال اگر مسئول يا نهادي در سال جاري كه سال حمايت از توليد ملي نامگذاري شده برخلاف سياست اعلام شده از ايشان اقدام به تضعيف توليد ملي نمايد مرتكب معصيت شده و علاوه بر اين‌كه در پيشگاه خداوند متعال مواخذه خواهد شد؛ هرگز صلاحيت شرعي براي تصدي مسئوليت در نظام اسلامي را نخواهد داشت.

توده‌هاي مردم نيز – همچون نخبگان و مسئولان - بايد با عمل به شعارهاي اعلام شده از سوي امامت امت به تزكيه فردي و خانوادگي و اجتماعي پرداخته و انضباط سياسي، فرهنگي و اقتصادي متناسب با اين مرحله از حركت تكاملي جامعه را در خود نهادينه نمايند. پرورش نظام حساسيت‌هاي فردي و خانوادگي و اجتماعي اصلي‌ترين ثمره اين مجاهده ملي – مذهبي است.

اهميت اين مسئله تا بدانجاست كه اگر لازم باشد براي جريان بهينه شعارهاي رهبري اقدام به تاسيس يا ترميم برخي ساختارهاي سياسي يا اقتصادي يا فرهنگي شود، نبايد لحظه‌اي در اين امر درنگ كرد. معناي امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي نيز – كه وظيفه آحاد افراد در نظام اسلامي است .

متناسب با شعارهاي رهبري تفسير مطلوب خود را مي‌يابد. يعني معروف اصلي در عرصه اجتماعي كه بايد در سال جاري مد نظر پيوسته مومنين باشد؛ حمايت از توليد ملي است. امري كه در صورت تحقق آن با به هم خوردن موازنه جهاني به نفع جبهه اسلام، موجب تحقق بسياري از معروف‌هاي ديگر در مقياسي فرا منطقه‌اي خواهد شد.
Share/Save/Bookmark