به گزارش
پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی،محصولات مکتوب فرهنگستان علوم اسلامی در قالب «انتشارات تمدن نوین» منتشر می شود، با توجه به زمان نمایشگاه کتاب تهران مصاحبه ای با جناب آقای
سید میثم سبحانی، مدیریت انتشارات تمدن نوین، انجام شده است که متن آن ارائه می گردد:
***
- لطفا در مورد انتشارات تمدن نوین و سابقه آن در نشر کتب فرهنگستان توضحیاتی بفرماید.
سبحانی: فعالیت در زمینه چاپ و نشر در فرهنگستان علوم اسلامی قم، در سال ۱۳۸۹ و با همت حجت الاسلام والمسلمین غنایی با چاپ کتاب «پاسخ به پرسشهای ریاست جمهوری» آغاز شد. هر چند پیش از آن با تلاشهای حجت الاسلام والمسلمین محسنی، کتابهایی مانند یادی از استاد، بر کرانه کوثر، حکومت جهانی چاپ شده بود، اما آن کتابها، با قصد عرضه و فروش تولید نشده بود و این امر به سال ۱۳۸۹ باز میگردد.
در سالهای بعد این مسیر ادامه یافت و کتابهایی چاپ شد؛ اما نقطه عطف منشورات فرهنگستان را باید سال ۱۳۹۳ دانست که «نشر تمدن نوین اسلامی» به عنوان ناشر رسمی فرهنگستان، آغاز به کار کرد. نتیجه این اقدامات، راه را برای حضور کتابهای فرهنگستان در بازار نشر گشود و استقبال از کتابها نشان داد که این مرکز از ظرفیت مناسبی در عرصه چاپ و نشر آثار خود به ویژه آثار استاد میرباقری برخوردار است. برخی از این کتابها به چاپهای متعدد رسیده و برخی نیز هم اکنون موجود نبوده و چاپ آنها به اتمام رسیده است.
اما این کافی نیست و این امکان وجود دارد که با توجه به جایگاه اجتماعی استاد میرباقری و اعتبار حاصل شده برای فرهنگستان در طول سه دهه فعالیت فکری، همچنین بدیع و متفاوت بودن محتوای آثار فرهنگستان و قرابت مباحث با دغدغههای اجتماعی رهبر معظم انقلاب، به ویژه رویکرد تمدنی معظم له، بتوان در جایگاه انتشارات تمدن نوین اسلامی، به لطف خداوند متعال رشد قابل توجهی ایجاد نمود.
- روال کار انشارات
ما در موضوع علوم انسانی فعالیت میکنیم و قیودی که ما خود را به آن ملزم و محدود میکنیم اعتبار علمی و اتقان دلایل و بیان شیوا در متن است.
برای رسیدن به محصولات به چه شکل است؟
سبحانی: ما متن خام را دریافت میکنیم. این متن خام برای آثار استاد حسینی و استاد میرباقری به صورت سند اولیه است. اگر متن مربوط به سخنرانیهای استاد میرباقری باشد، در «کارگروه تدوین حکمت» عنوانگذاری، ویراستاری و مستندسازی می شود. سپس متن، بازخوانی شده و عیوب احتمالی که در مراحل ویراستاری مشخص شده است، رفع میگردد. بعد متن را صفحهآرایی میکنند. در این مرحله، متن برای بار دوم بازخوانی میشود تا از نظر محتوایی و علمی آسیب ندیده باشد. سپس نمونهخوانی روی آن انجام می شود و پس از آن، ماکت کتاب تهیه و برای کنترل نهایی به دست «سر ویراستار» داده می شود. مرحله بعدی مرحلۀ چاپ کتاب است. در این مرحله کاغذ مناسب و مقوای جلد از نظر وزن و جنس و نوع، بر اساس نوع محصول و ایده ناظر چاپ، انتخاب میشود. قطع کتاب هم که تأثیر مهمی در خوشدست بودن و راحتی خواننده دارد تعیین میگردد.
بعد از فرآیند چاپ کتاب وارد انبار می شود و برای معرفی، بازاریابی و فروش اقدامات بعدی صورت میگیرد.
- با توجه به اینکه محتواهای بسیاری از فرهنگستان هنوز در نوبت تدوین و انتشار است، اولویت های شما برای انجام امور انتشارات چه مولفه هایی است؟
سبحانی: اولویت ما در نشر تمدن نوین اسلامی،ابتدا تدوین و چاپ آثار استاد میرباقری است و آثار استاد سیدمنیرالدین حسینی است. سایر آثار پژوهشگران فرهنگستان و اساتیدی که موضوعات بدیعی در حوزه علوم انسانی در دست پژوهش و تحقیق دارند، در اولویت های بعدی نشر است.
- پس محدودیتی در زمینه چاپ آثار هست؟ و آثار دیگران را را شما انتشار نمی دهید؟
سبحانی: محدودیتی در این زمینه نیست، ما در موضوع علوم انسانی فعالیت میکنیم و قیودی که ما خود را به آن ملزم و محدود میکنیم اعتبار علمی و اتقان دلایل و بیان شیوا در متن است. بنابراین با این شرایط افراد صاحبنظر میتوانند کتابهای خود را برای بررسی، به شورای نشر موسسه فرهنگستان علوم اسلامی بسپارند تا پس از تأیید، فرآیند چاپ و نشر روی آن انجام گیرد.
- با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب تهران در شرف افتتاح است آیا در این نمایشگاه شرکت می کنید؟
سبحانی: انشاءالله امسال با همکاری دوستان خود در انتشارات کتاب فردا، محصولات خود را در غرفه این عزیزان عرضه میکنیم، آدرس غرفه هم مصلای تهران، شبستان، راهرو ۲۲، غرفه ۱۲ است. البته در غیر ایام نمایشگاه، دوستداران کتاب میتوانند به سایت ما به آدرس nicbook.org مراجعه و یا با شماره همراه ۰۹۱۰۴۶۴۶۲۱۲ با ما در ارتباط باشند.