سخنرانی

انقلاب اسلامی آغاز گر عصر جدیدی در تمدن بشری

برگزاری مراسم سالگرد علامه سید منیرالدین حسینی

14 اسفند 1397 ساعت 21:46

با توجه یه اینکه دنیای اسلام فیلسوفان بزرگی در گذشته داشته و در دوران معاصر نیز بزرگانی بوده و هستند، ولی کسی را که می توان به حق فیلسوف انقلاب اسلامی نامید، استاد علامه سید منیرالدین حسینی است.


 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی در سالگرد رحلت علامه سید منیرالدین حسین الهاشمی، ریاست فرهنگستان علوم اسلامی آیت الله میرباقری به تبیین برخی از فرازهای بیانیه گام دوم انقلاب پرداختند. گزارشی این مراسم ارائه می گردد:



***




آیت الله میرباقری باتوجه به اهمیت این بیانیه بیان داشت:« در باب بیانیه رهبر انقلاب به عنوان گام دوم عرض میکنم، این بیانیه از اهمیت جدی برخوردار است، لذا باید مراقب بود که مثل خیلی از فرمایشات رهبری، لوث نشود. کارهای سطحی و تکراری به جایگاه این بیانیه ی مهم لطمه می زند.»
وی در تبیین اهمیت این بیانیه و تعیین جایگاه انقلاب اسلامی  افزود:« اجمال این بیانیه این است که در این بیانیه یک مقیاسی برای انقلاب اسلامی تبیین شده و بر اساس آن تولید شاخص شده و بر اساس آن شاخص ها مسیر پیش رو بیان شده است. مهمترین قسمت، تبیین شاخص های ارزیابی انقلاب اسلامی است.
مقیاسی که ایشان ذکر کردند در مقیاس ورود به دوران جدید است. در آن دین و دنیا هماهنگ باید در پیش روی جامعه بشری قرار بگیرد. این مقیاس را فقط با رنسانس می شود مقایسه کرد. آنجا دین و دنیا را جدا کردند. این جدایی را در حد فلسفه ها و نظام سازی ها نیز قاعده مند کردند.»
 در ادمه استاد میرباقری به مهترین شاخصه ارزیابی انقلاب اشاره کرد:« شاخصه های ارزیابی بیانیه با شاخص هایی که دیگران انقلاب را ارزیابی می کنند، متفاوت است و فقط انقلاب می تواند این شاخص ها را داشته باشد. البته در چهل سالگی انقلاب اسلامی از توانمندی های انقلاب با شاخصه های توسعه، کمی سازی هایی گفته شد که البته خوب بود، هر چند باید با مقایسه اینکار انجام بگیرد. نرخ رشد دیده شود؛ اما اشتباه آنجاست که در این شاخصه ها، رقیب ما کشورهای کوچکی مانند مالزی و قطر و ترکیه هستند، لذا این مقایسه درستی نیست.
مقیاس انقلاب رنسانس است، چرا که انقلاب اسلامی آغاز عصر جدیدی است، هیچ کشوری حتی چین و روسیه هم مدعی این نیستند. هرچند غرب با احیای جنگ سرد دنبال کشاندن تقابل اسلام و غرب به تقابل غرب و غرب است، البته موفق نخواهند شد، کشورهای چین و روسیه رقیب «لیبرال دموکراسی» نیستند. انقلاب اسلامی مقابل آن ایستاده است. انقلاب اسلامی در مقیاسی که ایجاد کرده است رقیب ندارد.
استاد حسینی همین نکته را تاکید داشتند که انقلاب اسلامی مقابل رنسانس است. البته دشمنان انقلاب هم در همین مقیاس هستند، کل دوران عصر گذشته مقابل این عصر جدید خواهند ایستاده اند.»
 آیت الله میرباقری در ادامه به  شاخصه های دیگر  پرداخته و افزود:« در فضای بین الملل هم شاخصه ها تغییر کرد. ابتدا چالش بر سر سفارت امریکا بود و الان حضور در مرزهای رژیم صهیونیستی و بیرون کردن امریکا از منطقه است،زمانی چالش خرید و ورود جنگ افزار به داخل بود الان جلوگیری از صدور اسلحه و جنگ افزار به جبهه مقاوت است. کدام کشور اینقدر پیشرفت کرده؟!»
 استاد میرباقری با اشاره به غربزده های داخلی، چالش درونی با غربگراهای داخلی را در همین مقیاس دچار تفاوت های فاحشی دانستند و بیان کرد:« در داخل هم همینطور است، چالش با غرب گرا ها در ابتدا در مورد تسخیر لانه جاسوسی بود، الان درگیری با جبهه غربی و حمایت از جبهه مقاومت را بر نمی تابند. درگیر با غرب گراها در داخل هم همینطور است.»
ریاست فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به تصمیم جدی غرب در آغاز هزاره سوم برای نابودی انقلاب اسلامی بیان داشت:«  در اغاز قرن جدید، در سال ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کردند،۲۰۰۳  به عراق و می خواستند ۲۰۰۵ به ایران حمله کنند، ولی نتوانستد، ائتلاف با چند کشور هم ایران را از بین نبرد، به گفته خودشان ۱۷ تریلیون دلار خرج کردند و کاری از پیش نبردند.»
ایشان شاخصه های سیاسی و معنوی دیگر را نیز به عنوان شاخصه های بی نظیر رشد انقلاب دانستند که در کل دنیا نظیر ندارد.
استاد حوزه علمیه قم نکته مهم دیگر این بیانیه را مخاطب قرار دان جوانان دانسته و اشاره کرد:« نکته مهم تغییر مخاطب است، اینجا برخلاف بیانیه 20ساله دیگر نهادهای سنتی مخاطب نیستند، جوانان مومن انقلابی مخاطب بیانیه چهل سالگی شده اند، نسل جوان انقلابی به نوعی آتش به اختیار، کارها را ساماندهی کنند، دیگر از نهادها سنتی کاری برنمی آید. غربگراها زایش جدیدی نداشتند که آینده کشور را به دست بگیرند. «فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوي عَلي سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ» با این جوانان مومن است که کار پیش خواهد رفت.»
استاد میرباقری پشتوانه این بیانیه را نظریات جامع ای دانستند که باید تبیین گردد و  با توجه به مرحله بندی های انجام شده برای رسیدن به تمدن اسلامی افزود:« گام های تمدن سازی در بیانیه دیده شود. طبق پنج گام گفته شده. اقدام های مقابل تمدن غرب هم باید دیده شود. بعضی افراد اقدامات خرد را مد نظر دارند، این اشتباه است، چرا که مقابل رنسانس توان مقابله ندارد. تحول غرب کاملا ایدوئولوژیک بوده و صرفاً برای رفاه بشر دنبال تکونولوژی نبوده اند. محصولات، لایه سطحی بنیان های ایدولوژیک غرب است. آنان نظام اندیشه ای را ایجاد کرده و از بستر انقلاب علمی و صنعتی به سبک زندگی کشانده است.
گام اول انقلاب و نظام اسلامی اتفاق افتاد، بدون اقتباس و با اندیشه امام این کار انجام شد. زیرساخت های مرحله سوم هم آماده شده و مرحله جامعه اسلامی و تمدن اسلامی در گام دوم باید رخ بدهد. همچنین همه اسناد ملی ناظر به برنامه چهل ساله باید متناسب با این بیانیه نوشته شود. مانند الگوی ایرانی اسلامی.
باید نظریات دولت اسلامی نیز  مشخص شود، متناسب با آن نظریات نظریه اجتماعی و نظریه فلسفه تاریخی تدیون گردد. بعد راهبرد نگاری و گفتمان سازی حول این بیانیه نوشته شود.»
 آیت الله میرباقری در پایان با بزرگداشت مقام رفیع علامه حسینی افزود، وظیفه فرهنگستان علوم اسلامی است که اندیشه های استاد حسینی را به شکلی متفاهم به جامعه نخبگانی منتقل کند و هر چند موانعه ای در این راه وجود داشته و دارد ولی تلاش بیشتری باید انجام شود. تاکید بر روش مد نظر استاد علامه حسینی در نشر اندیشه ایشان از تاکیدات انتهایی صحبت های استاد میرباقری بود و در انتها بیان داشت:« مسیر استاد حسینی باید تبدیل به زبان تفاهم با نخبگان اجتماعی بشود. کارهای خیلی خوبی در حال انجام است. نباید ارتباط لایه های رویین و بنیادین باهم قطع شود. موضوعات هفتگانه را باید با منطقی اولویت بندی شده و نسبت لایه های بنیادین با این موضوعات بررسی شود.
کار اخیر در موضوع الگوی پیشرفت با توجه به اندیشه های استاد حسینی به خوبی در حال انجام است. در این موضوع هم می شود این کار انجام بگیرد.
با توجه یه اینکه فیلسوفان بزرگ دنیای اسلام در گذشته داشته و در دوران معاصر نیز بزرگانی بوده و  هستند ولی کسی که می توان به حق فیلسوف انقلاب اسلامی نامید استاد علامه سید منیرالدین حسینی است، این اسناد می تواند کمک بزرگی به مجموعه های نخبگانی و علمی کشور بکند.
آینده عصر توجه به این اندیشه است چرا که نیاز انقلاب اسلامی است.»


کد مطلب: 1156

آدرس مطلب: https://www.foeq.ir/vdce.n8zbjh8zp9bij.html

فرهنگستان علوم اسلامی قم  https://www.foeq.ir