سیدمحمدمهدی میرباقری
ریاست فرهنگستان علوم اسلامی قم
علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری
۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۶

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری:

اگر تفکر توسعه غربی حاکم شد، بدانید چیزی از فرهنگ اسلام باقی نخواهد ماند؛ این همان چیزی است که موجب شده مقام معظم رهبری احساس خطر کنند در فرمایشات اخیرشان با خبرگان رهبری فرمودند که "ما آمدیم به اسلام عمل کنیم اگر بناست به اسلام عمل نکنیم ما اینجا چه کاره ایم؟!"

 
حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری
۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۶

با سخنرانی رئیس فرهنگستان علوم اسلامی؛

در آستانه سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی، نشست تخصصی «تبیین مکتب امام به عنوان الگوی طلبه تراز انقلاب اسلامی» با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم و عضو خبرگان رهبری، چهارشنبه ۱۲ خرداد، از سوی جامعه الزهرا برگزار می شود.

 
استاد سید محمدمهدی میرباقری
۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۶

استاد میرباقری در نشست با دانش‌پژوهان فرهنگستان:

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم: نیاز است که دانش پژوهان فرهنگستان، دانش های موازی با مباحث استاد حسینی الهاشمی (ره) را نیز به خوبی یاد بگیرند. البته نظریه استاد حسینی، فلسفه تفکر است که در حوزه علمیه، بدیلی ندارد، لذا با تسامح می شود آن را با فلسفه منطق متناظر گرفت.

 
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۷

گفتاری از استاد میرباقری:

اگر انقلاب اسلامي بخواهد به عنوان يک حرکت رو به پيش براي ايجاد يک تمدن اسلامي و بعد استحاله فرهنگ مادی غرب در درون تمدن اسلامي اقدام کند بايد رابطه بين اسلاميت و تمدن و جامعه و دولت اسلامي منطقاً حل شود که اين کار حوزه هاي علميه و شرط انقلابي ماندن حوزه و حکومت است.

 
حضور باشکوه در انتخابات، عزم راسخ ملت در دفاع از نظام
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۹

بیانیه حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری پیرامون انتخابات:

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، منتخب مجلس خبرگان رهبری در استان البرز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: حضور باشکوه و مقتدرانه مردم در انتخابات ۷اسفند بار دیگر عزم راسخ ملت شریف ایران در دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و ایستادگی در برابر استکبار جهانی را به نمایش گذاشت.

 
آينده نخبگانی جامعه در اختيار اندیشه استاد حسینی الهاشمی
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۷

استاد سید محمدمهدی میرباقری؛

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در سالگرد ارتحال آيت‌الله سيد منيرالدين حسينی الهاشمی: هر روزه عمق تفکر استاد حسینی بيشتر با اقبال اجتماعی مواجه است و حتی برای يک روز محجور نشده است. اِن‌شاء‌الله آينده نخبگانی در اختيار تفکر مرحوم استاد می‌باشد، و مسئولیت سنگین ما ایجاد بسترهای این تفکر در جامعه است.

 
راه هماهنگ‌سازی علوم بر محور معارف نقلی چیست؟
۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۷

گفتگو با حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری

هماهنگی بین منابع معرفت، به صورت قهری اتفاق نمی‌افتد، لذا برای اسلامیت علوم می‌بایست منظومه‌ای به هم پیوسته از معارف مختلف بر محور معارف نقلی تشکیل داد که این مسئله، نیازمند مقیَّد شدن معارف نقلی، عقلی و تجربی، در منزلت منطق و روش تحقیق است.

 
نفوذ؛ پیاده‌سازی الگوی توسعه غربی در کشور اسلامی است/ مذاکره نباید بستر تحقیر مردم شود
۱۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۴

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری؛

اعتدال به معنای کافی بودن انقلابی‌گری به هیچ عنوان مورد قبول نیست، جریان‌های غرب زده که همه چیز را در غرب می‌بینند ملت را هیچ نمی‌دانند و درصدد هستند الگوی توسعه غربی را بیاورند/ نفوذ را از مسیر تحقیر ملت‌ها در مقابل تمدن مادی غرب ایجاد کردند و تحقیر، ایجاد فریفتگی و منحل کردن یک ملت از جمله اهداف این ...

 
شمه‌ای در اسرار زیارت
۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۲

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری؛

در احوالات برخی از اهل معنا ذکر شده است که در سلام هایشان به معصومین(ع) حجاب‌ها از چشم و گوششان برداشته می‌شد و شخص معصوم را می دیدند و سخنش را می‌شنیدند.

 
منظرهای مختلف در تبيين ضرورت علم دينی
۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۴۳

گفتاری از استاد میرباقری؛

علم حاصل يکي از قواي بشر هست که يا تحت دين واقع مي شود و يا بيرون از حوزة دين است، «لااکراه في الدين» اگر تحت حوزة دين بود مي شود علم ديني، اگر بيرون حوزة علم ديني بود مي شود علم غير ديني. پس بنابراين از چند زاويه مي شود بحث علم ديني را بحث کرد؛ ما بايد تعاريف را در هر دو حوزه دقيق کنيم و بر اساس آن ...

 
نرم‌افزار «علم دینی» منتشر شد
۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷

از مجموعه مباحث استاد میرباقری؛

نرم افزار علم دینی حدودا از ۴۰ ساعت صوت و ۴۰۰ صفحه متن به ضمیمه ۸ ساعت فیلم، ۱۵ کلیپ صوتی و ۵۰ قطعه عکس (در موضوع علم دینی از نگاه استاد سید محمدمهدی میرباقری) تشکیل شده است.

 
کتاب جستاری در مبانی نظری «ولایت فقیه» منتشر شد
۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۱

اثر استاد سید محمدمهدی میرباقری

کتاب «جستاری در مبانی نظری ولایت فقیه» تقریر درس خارج فقه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری در سال های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ با موضوع «ولایت فقیه» است. این کتاب توسط حجت الاسلام یحیی عبداللهی تقریر گردیده و توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شده است.

 
تخصص‌گرایی و عدم پراکندگی در تحقیقات؛ ضرورت تولید علم دینی
۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۰

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم؛

اگر پذيرفتيم كه علوم ديني موجودي براي ايجاد يك تمدن اسلامي، در دنياي مدرن كفايت نمي كند و نمي تواند پاسخگوي نيازهاي تمدن اسلامي باشد، تخصصي شدن معناي ديگري پيدا مي كند. در اين حالت، بايد نسبت بين دين و عقلانيت بشر ـ اعم از عقلانيت تجربي و نظري ـ را تبيين كنيد و مشخص كنيد كه اينها چه نسبتي با دين برقرار ...

 
نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات
۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۴

اثر حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری؛

تاب «نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات» از حجت ‏الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم توسط نشر تمدن نوین اسلامی منتشر شد.

 
 
جایگاه اقتصاد مقاومتی در جنگ تمدنی
۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۹

گفتاری از استاد میرباقری؛

آیا اقتصاد ایدئولوژیک است یا نیست؛ اگر ایدئولوژیک است، اقتصاد مقاومتی معنا دارد و اگر ایدئولوژیک نیست، اقتصاد مقاومتی هم بی‌معناست و ما هم باید به اردوگاه جهانی ملحق شده و به قمری از اقمار آمریکا تبدیل شویم؛ پس اگر می‌خواهیم به اردوگاه جهانی بپیوندیم بهتر است با کدخدا ببندیم، نه با کشورهای خرده‌پا!

 
مکتب امام، ضامن پیروزی در نبرد ایدئولوژیک و اقتصادی با غرب
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۷

استاد میرباقری در سالگرد قیام ۱۵ خرداد:

جبهه غرب [لیبرالیسم] با چین [کنفوسیوس] فقط وارد جنگی اقتصادی شده است اما با جمهوری اسلامی ایران علاوه بر جنگ اقتصادی و مهمتر از آن، جنگی ایدئولوژیک را شروع کرده است که اگر پیرو مکتب امام خمینی بمانیم ان شاء الله قطعا پیروز خواهیم بود.

 
ایدئولوژی اجتماعی، عمیق‌ترین لایه‌ سبک زندگی
۱۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۸

در گفتگو با استاد میرباقری مطح شد:

بنیان سبک زندگی بر ایدئولوژی‌های اجتماعی است. یعنی عمیق‌ترین لایه‌ای که سبک زندگی اجتماعی مبتنی بر آن است، ایدئولوژی اجتماعی است. ایده‌ها به ارزش‌های محقق تبدیل می‌شوند/اینکه غرب و سیستم آن را نبینیم و به خوب و بد تقسیمش کنیم و تکنولوژی را بیاوریم و اخلاق را نیاوریم و بخواهیم یک ژاپن اسلامی درست کنیم،...

 
استاد حسینی الهاشمی از پایه گذاران اندیشه تمدن نوین اسلامی
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۱

یادواره مجازی چهاردمین سالگرد عروج:

این بزرگ مرد از بینانگذاران اندیشه ایجاد تمدن اسلامی است و حتی یک لحظه در جامعیت و حقانیت دین و و در اینکه می تواند چنین الگوهایی را به بشر ارائه کند آن هم الگوهایی که می تواند دردهای مزمن کهنه ی بشریت را- که این دردها در دوره مدرنیته کهنه تر شده است- درمان کند تردید نداشت.

 
سلوک با عاشورا، لازمه تشکیل امت واحده
۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۲

استاد سید محمدمهدی میرباقری:

لعن‌ها و سلام‌های مكرر و آن سجده‌ی قرب زیارت عاشورا که حاصل آن شفاعت است، سیر و سلوكی است كه با عاشورا حاصل می‌شود. این سیر و سلوک، مؤمنین را از جزایر مستقل بیرون می‌آورد و حول بلاء ولی‌شان آن‌ها را به یك امّت تبدیل می‌كند. لذا جامعه و صف مؤمنین، حول محور امام شكل می‌گیرد.