احمد عابدی
علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
تمدن غرب و تلاش برای سلطه فرهنگی
۱۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۰۳

یادداشت

وقتی سخن از تسلط فرهنگی می شود منظور هم فرهنگ عمومی و هم فرهنگ تخصصی و بنیادین است، تسلط بر فرهنگ بنیادین که شامل لایه های عمیق تری همچون علوم و معارف یک جامعه می شود، مهمتر بوده، زیر ساخت فرهنگ عمومی را پی ریزی می کند و خطرناکتر از تسلط بر فرهنگ عمومی است.

 
عاشورا، اربعین و تمدن اسلامي
۱۲ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۴

موفقیت های مسلمین در عرصه سیاسی جهان و انزوای تدریجی جبهه مقابل، نوید بخش اقامه تمدن نوین اسلامی بر پایه سه رکن «گرایش ها، اندیشه ها و محصولات» است،

 
در آمدی بر توسعه نظام اجتماعی
۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۲

حجت الاسلام احمد عابدی

ناهمسانی و اختلاف در نظریه‌های اجتماعی که محصول جهان‌بینی‌های متفاوت است باعث رویش الگوهای جدید پیشرفت می‌شود. به عبارت دیگر؛ علوم و نظریه‌های اجتماعی به دنبال کشف این حقیقت هستند که «جامعه» چگونه شکل می‌گیرد و نظریه‌های پیشرفت به دنبال شرح همان حقیقت می‌باشند.

 
مکتب در بستر دین، علم در بستر تجربه
۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۷

حجت الاسلام احمد عابدی

شهید سید محمد باقر صدر (رضوان الله تعالی علیه) یکی از اندیشمندان بزرگ جهان اسلام است که در حوزه تولید و تحول علوم اسلامی، گام هایی را برداشته اند. شهرت ایشان در این حوزه به خاطر نظریه «تفکیک علم از مکتب» است که پس از انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفت. دراین نظریه که فقط نوعی نظارت مکتب بر علم پذیرفته ...

 
دفاع از دمکراسی، هدف اهانت به ساحت مقدس نبی اکرم «ص»
۱۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۲۶

حجت الاسلام احمد عابدی/پژوهشگر گروه روش عام فرهنگستان علوم اسلامی

تاکید بر مدارا و تسامح در مقابل تمدن سراسر شرک و دروغ مادی نظریه ای بود که از سوی بعضی آگاهانه و توسط عده ای، از روی بی اطلاعی و جهل در دوران اصلاحات تحت عنوان گفتگوی تمدن ها و چند عنوان دهان پر کن دیگر، مدتی فضای سیاسی کشور را غبارآلود کرد.