عبدالعلی رضایی
علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
۱۲
چرا زبان فرهنگستان  برای دیگران غریب است؟
۲۸ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۱

گفتگو با معاون پژوهش فرهنگستان علوم اسلامی

برای ایجاد تفاهم علمی باید ابتدا در ساختار درونی فرهنگستان کوشش کرد ادبیات و زبان فرهنگستان را از طریق فرآیند تطبیق به زبان موجود نزدیک کنیم و سپس با استفاده از فضای آزاداندیشی و کرسی های نظریه پردازی، امکان دسترسی، پاسخگویی و تحمل ابهام را در جامعه ي علمی ارتقا داده و زمان تفاهم با آنان را کاهش بخشیم....

 
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولیت دستیابی به تمدن نوین اسلامی
۲۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۷

معاون پژوهش فرهنگستان علوم اسلامی قم؛

شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت عظیمی در مقابل حفظ فرهنگ اسلامی در مواجهه با فرهنگ بیگانه، ترمیم نارسائی های فرهنگی و بالندگی و تکامل فرهنگ دینی در دستیابی به تمدن نوین اسلامی دارد و ما در ابتدای راه قرار داریم لذا کماً کار بسیاری انجام شده ولی کیفاً متناسب با انتظارات و نقطه مطلوب فاصله داریم.

 
مدیریت شبکه ای در تولید علوم انسانی اسلامی
۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۸

مقاله معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی

فقدان مکانیسم مناسب جهت همکاری بین سازمانی؛ فقدان یک الگوی جامع راهبردی؛ فقدان نظامی منسجم در موضوعات، مولفه ها و ابعاد مختلف علوم انسانی-اسلامی؛ عدم اجماع نظری؛ عدم ارتباط بین حوزه و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از جمله مشکلات تولید علم دینی است.

 
خاستگاه پیوست فرهنگی، استقرار مبانی و ارزش های اسلامی در جامعه است
۳۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۲

حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی

یکی از ابزارهای مهم و تأثیرگذار در ایجاد تمدن اسلامی پیوست فرهنگی است. چون راهی است برای دستیابی به فضاهای آرمانی و ارزشی. پیوست فرهنگی که امروز به عنوان یک ابزار عملیاتی در اخیتار داریم، فرهنگی دینی را در بسترهای اجتماعی جاری می سازد. پیوست فرهنگی ابزاری است برای گسترش دین در صحنه عمل.

 
ضرورت ها و راه کارهای فعالیت تشکیلاتی در حوزه علمیه
۲۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۶

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی

نشریه خط در شماره اخیر خود در گفت و گوئی با حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضائی؛ معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی به بررسی ضرورت های کار جمعی و تشکیلاتی در حوزه های علمیه و چگونگی نهادینه کردن آن پرداخته است که تقدیم خوانندگان محترم می گردد.

 
امروزه دنیای اسلام در وضعیت رقابت تمدنی با دنیای مدرن است
۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۲۷

حجت الاسلام و المسلمین رضایی در دانشگاه تربیت مدرس:

در دستیابی به تکنولوژی های برتر الزامی به پیمودن طریق کشورهای توسعه یافته نیست بلکه می توان در تولید یک محصول به طراحی های جدید اقدام نمود و بالاتر از آن می توان به روش طراحی مبتنی بر معادلات جدید دست یافت.

 
انتشار مجدد کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات
۱۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۴۳

کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات، پژوهشی است در راستای بیداری و هدایت جامعۀ دین­مدار به سوی پی­ ریزی محیط اجتماعی خود براساس آموزه­ های اسلامی

 
دلائل اصلی تدوین نقشه مهندسی فرهنگی
۲۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۸

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین رضائی:

در طرح کلان فرهنگ از جمله؛ مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی و پیوست فرهنگی تمامی اندیشمندان و نظریه پردازان عرصه های حوزوی و دانشگاهی و همچنین مدیران اجرایی طرف خطاب مقام معظم رهبری می باشند و همه این عزیزان نقش اساسی و تعیین کننده ای را در تحقق آنان دارند.

 
حوزه‌های علمیه  باید نقش اصلی را در تمدن‌سازی ایفاء کنند
۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۵۹

حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی

تا نظام‌سازی در دستگاه معرفتی صورت نگیرد امکان تمدن‌سازی وجود ندارد. و حوزه‌ علمیه وظیفه این تحول در دستگاه معرفتی و تحول در عقلانیت را بر عهده دارد.

 
تولید ملی بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی
۷ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۷

حجت الاسلام عبدالعلی رضایی

اگر امروز تولید ملی از طرف مقام معظم رهبری مطرح می شود، کارشناسان بر اساس کدام گفتمان (گفتمان سرمایه داری و یا بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی) به آن می پردازند؟

 
ضرورت پرهیز از تقلید‏ در تمدن سازی نوین اسلامی
۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۵۲

یادداشتی از حجت الاسلام عبدالعلی رضایی

این بار هم رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه ای (مدظله العالی) با بیانات راهبردی خود در جمع دانشجویان و جوانان استان خراسان شمالی، سرخط های اصلی در تمدن سازی نوین اسلامی را مشخص کردند تا معماران و طراحان این بنای سترگ و نجات بخش عالم بشریت، ایمن از انحراف و سردرگمی به راه پرفراز و نشیب ...

 
۳۰ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۴

علم و دین/حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالعلی رضایی

مقدمه در تمدن سازي اسلامي، علوم انساني نقش اساسي و ويژه اي را دارد، زيرا انسان به عنوان كانون آفرينش و به عنوان موجودي داراي اختيار ومتصرف در كائنات نقش غير قابل انكار و تعيين كننده اي را در معارف ديني به خود اختصاص داده است. پرداختن به جايگاه علوم انساني از اين منظر مي تواند گره گشاي مسائل پيش رو ...

 
فقه اکبر، نیاز اساسی تحول حوزه علمیه
۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۴

حجت الاسلام عبدالعلی رضائی

حجت الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان پیرامون تحول در حوزه های علمیه، نیاز به فقه اکبر را برای چنین تحولی ضروری دانستند و بیان داشتند که فقه اصغر نمی تواند در این سطح پاسخگو باشد.

 
۱۲