علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
کامل بودن حج، به لقاء امام زمان(عج) است/ خدا با حج، روال طبیعی زندگی انسان را تغییر می‌دهد
۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۱

گفت‌وگوی تفصیلی با حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند:

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی گفت: حقیقت طواف خانه کعبه به این است که وارد حصن الهی شویم و شرط ورود به حصن الهی پیوند با امام (ع) است. در واقع، کامل و تمام بودن حج، به لقاء امام زمان(عج) است.

 
دین، دائرة المعارف نیست/ دین باید نگاه فراگیر داشته باشد
۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۴

مناظره خسرو باقری و علیرضا پیروزمند؛

قلمرو و امکان تحقق علوم انسانی اسلامی عنوان مناظره سومین دوره آموزشی گفتمان نخبگان علوم انسانی بود که با حضور خسرو باقری و علیرضا پیروزمند در دهکده وسف برگزار شد.

 
بازدید حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسرو پناه از فرهنگستان علوم اسلامی
۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

در تاریخ 24 مرداد ماه 1396 جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسرو پناه ریاست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران دیداری چند ساعته با ریاست و برخی مدیران فرهنگستان علوم اسلامی قم داشتند.

 
بررسي راهبردها و راهکارهای مقابله با جنگ نرم
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام محمدرضا کتابی؛ (10)

ولایت فقیه با موضع گیری شجاعانه و پذیرش ریسک خطر و قرار دادن خود در معرض حملات دشمن، پرچم اسلام را برافراشته و موضع اسلام و دین را حمایت و تقویت می کند. "ولی جامعه" با این پذیرش خطر و حرکت مجاهدانه، در توسعه قدرت اسلام و گرایش آحاد مردم دنیا به اسلام سهیم است و او و یارانش در خیرات ایجاد شده در عالم ...

 
ماهیت حکم شرعی در اندیشه سید منیرالدین حسینی
۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام حسین مهدی‌زاده

متن ذیل گزارش اولیه از تقریر استاد سید محمدمهدی میرباقری از این نظریه مبتنی بر جلسات مشاوره گروه روش تفقه در ۳ و ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ است.

 
عمده دلیل انحراف فرزندان چیست؟
۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۳

یک عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: برای کسب مال حلال قبل از شروع هر کاری احکام آن را فرا بگیریم

 
۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۷

عضو هیات علمي فرهنگستان علوم اسلامي:

عضو هیات علمي فرهنگستان علوم اسلامي گفت: برای موفقیت و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده نیاز است که قطار تحولات فرهنگی کشور به درستی ریل گذاری شود.

 
شهید بلای الهی را تحمل می کند تا خود و دیگران را به مقصد برساند
۲۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۴

گفتاری از آیت الله میرباقری؛

شهید به حدی به حقایق قدسی عالم «غیور» می شود که نمی‌تواند ببیند که این حقایق در پرده بماند و دیگران در حجاب از این حقایق باشند.

 
ضرورت و فرآیند ساخت نظام اقتصاد اسلامی بر اساس رهنمودهای امام خمینی(س)
۲۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

سید داود ساجدی

اگر ادعای حکومت اسلامی را به معنای تنظیم امور جامعه بر اساس روشهایی مغایر و متفاوت با روشهای رایج می دانیم و معتقدیم که تنها در این صورت است که می توان از نظامی به نام «اقتصاد اسلامی» یا «سیاست و فرهنگ اسلامی» سخن به میان آورد، ناگزیر باید نتیجه گرفت که طراحی این نظامها، نه یک کار رفرمی، و نه یک عمل ...

 
حجیت قطع (1)
۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام محمد متقیان

حجت الاسلام محمد متقیان، طلبه سطح 3 حوزه علمیه قم و عضو گروه فلسفه شدن اسلامی فرهنگستان علوم اسلامی قم در سلسله یادداشت هایی با موضوع حجیت قطع به بررسی موضوع شناسی قطع پرداختند.

 
تأثير مردم شناسي بر هستي شناسي، معرفت شناسي، و روش شناسي فايرابند
۱۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

محسن دنیوی، غلامحسین مقدم حیدری

فایرابند در آثار خود، ارجاعاتی به آثار مردم شناسان شهیر داشته است. بررسی این ارجاعات نشان از تاثیر تعیین كننده یافته های مردم شناختی بر فلسفه فایرابند دارد . این تاثیر به حدی است كه فایرابند، روش مردم شناسی را به عنوان روش ایجابی مناسب برای مطالعه علم پیشنهاد می كند. توصیه این روش به معنای پذیرش ضمنی ...

 
اجمالی در سیر تطورات فقه حکومتی
۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

گفتگو با استاد اسماعیل پرور:

استاد اسماعیل پرور از اعضاء هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم و نویسنده کتاب تحسین شده حوزه در موضوع احکام حکومتی است. در مصاحبه ای با ایشان در زمنیه پیدایش واژه « فقه حکومتی » مصاحبه کوتاهی داشتیم. ایشان با بررسی اجمالی سیر پیدایش و تغییرات این واژه در ادبیات شیعه، نقطه عطف های این سیر را مورد اشاره ...

 
فلسفه ملاصدرا و سهروردی متأثر از وحی بوده است/ نقدی بر شیخ اشراق
۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۶

گفتاری از آیت الله میرباقری؛

حکمت ما تحت تأثیر ادبیات وحی بوده و در مفهوم مرکزی و حتی در نظام مسائل و اولویت مسائل و در غایات، متأثر از وحی بوده است.

 
معرفی برنامه اندرویدی «جاریِ حکمت»
۱۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، نسخه اولِ «نرم‌افزارِ جامعِ گفتارهای موضوعی» با عنوان 《جاری حکمت》 به‌ زودی در کافه بازار و شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود.***این نسخه، شامل ۲۰۰ گفتار صوتیِ طبقه‌بندی‌شده در ۵ ‌موضوعِ «حکمت تاریخ، ...

 
نقش انگیزه های مذهبی در تولید ملی و اقتصاد مقاومتی
۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت‌الاسلام دکتر عبدالعلی رضایی؛

باید توجه داشت ساختارهای حوزه مدیریت منابع انسانی که عهده دار تشویق و توبیخ نیروی انسانی هستند اگر مبتنی بر روابط سرمایه داری طراحی شوند مسلما طرح شعار تولید ملی در جامعه انقلابی ما با شکست مواجه خواهد شد نمونه بارز آن صنعت خودرو است که حدود پنجاه سال از نه تنها ورود آن به ایران می گذرد که موفق به تولید ...

 
در آمدی بر توسعه نظام اجتماعی
۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۲

حجت الاسلام احمد عابدی

ناهمسانی و اختلاف در نظریه‌های اجتماعی که محصول جهان‌بینی‌های متفاوت است باعث رویش الگوهای جدید پیشرفت می‌شود. به عبارت دیگر؛ علوم و نظریه‌های اجتماعی به دنبال کشف این حقیقت هستند که «جامعه» چگونه شکل می‌گیرد و نظریه‌های پیشرفت به دنبال شرح همان حقیقت می‌باشند.

 
لباس روحانیت، پرچم اقامه دین است
۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری

لباس روحانیت، لباس اقامه دین است، فرق است بین یک لباس انسان درویش و لباس روحانیت، لباس روحانیت لباس درویشی نیست، لباس روحانیت، لباس حضور در میدان اقامه و عمل و حساسیت نسبت به پیشرفت اسلام در عالم و گسترش معنویت و گسترش دین در عالم است. طبیعی است ما باید نسبت به جبهه مقابل و برنامه ریزی های جبهه مقابل،...

 
سخنان کوتاه برنامه عصر هم‌اندیشی اساتید علوم انسانی اسلامی
۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۶

هم‌اندیشی منتخبی از اساتید برجسته علوم انسانی اسلامی صبح پنچ شنبه، ۲۹ تیرماه همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در کنار حرم رضوی آغاز و تا ۳۰ تیرماه ادامه داشت.

 
علوم امام صادق (ع) برای شیعه تا عصرظهور کافی است
۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۸

آیت‌الله میرباقری:

نماینده مردم استان البرز در مجلس خبرگان رهبری گفت: علوم منتشرشده از سوی امام صادق(ع) شیعیان را تا عصر ظهور کفایت می‌کند.

 
۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۴

رئیس فرهنگستان علوم و معارف اسلامی:

رئیس فرهنگستان علوم و معارف اسلامی گفت: دشمنی با شیعیان به‌واسطه ولایتمداری آن‌ها است چراکه دشمنان در طول تاریخ تنها بر سر کلمه حق که شیعیان آن را با ولایتمداری پذیرفته‌اند می جنگند.