علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 102
استاد میرباقری در سخنرانی 21 رمضان تشریح کرد؛
ابعاد شخصیتی امیرالمومنین، می تواند نقطه اشتراک امت اسلامی باشد
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۳:۳۱
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، سحرگاه21 رمضان در جمع شرکت‌کنندگان در مراسم احیاء مسجد مقدس جمکران به تبیین آثار محبت اهل بیت به ویژه امام علی (ع) در زندگی افراد پرداخت و اظهار کرد: تعلق خاطر و ایمان قلبی به حضرت علی(ع) وزن معنوی و تقوای انسانی را رقم می‌زند و عشق و ارادت به این حضرت، باب ظهور خیرات و برکات در زندگی بشری است.
 

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه اهل بیت(ع) باب همه خیرات هستند تصریح کرد: حضرت علی(ع) به عنوان قفل این باب است.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود گفتند: شب قدر، شبی است که انسان به اراده خداوند قدر و منزلت پیدا می‌کند، به شرط آنکه استغفار کرده و در مسیر بندگی قرار گیرد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم افزود: در این شب درب‌های رحمت و مغفرت به اراده خداوند و برکت حضرت علی(ع) باز است و این لیاقت و سعادت انسا‌ن‌هاست که بتوانند از این شب بهره کافی را ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در ادامه با اشاره به اذعان بسیاری از علمای مذاهب اسلامی بر فضایل مولای متقیان علی (ع) ابراز داشت: اهل بیت(ع) به ویژه شخص امام علی (ع) منادی وحدت در جامعه اسلامی و تفرقه‌زدایی از امت بوده‌اند و همگان را به لزوم تمسک به حبل‌الله المتین دعوت می‌کردند.

استاد میرباقری اضافه کرد: کسانی که حتی خلافت و جانشینی پیامبر(ص) را از ایشان سلب کردند نیز وقتی از حضرت در امور مختلف، کمک و راهنمایی می‌خواستند امام علی )ع) در کمال امانت‌داری و دلسوزی به آن‌ها کمک می‌کردند.

ایشان بیان کردند: همه علمای اسلامی به جز گروه سلفی‌ها و افراطیون پیرو اندیشه‌های ابن تیمیه از نظرات و دیدگاه‌های حکیمانه و انسان‌ساز امیرالمومنین (ع) بهره‌ها برده و بر جایگاه عظیم علمی امام (ع) تاکید داشته‌اند.

عضو هیئت امنای مسجد مقدس جمکران تاکید کرد: شخصیت حقیقی و حقوقی و نیز استراتژی و خط مشی‌های حضرت در عرصه‌های مختلف می‌تواند امروزه به نقطه اشتراک امت اسلامی تبدیل شود تا بلکه به این وسیله جلوی رواج اندیشه‌های ناصواب و منحرف گرفته شده و اندیشه‌های ناب علوی در جهان اسلام ترویج پیدا کند.

***

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی میرباقری ظهر جمعه 21 رمضان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) سالروز شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع) را تسلیت گفت و اظهار داشت: کتاب نهج البلاغه یادگاری بزرگ از این امام همام است که سخنان و رهنمودهای بسیار ارزشمندی در آن نهفته است.

ایشان در ادامه با اشاره به غنای کتاب نهج‌البلاغه از جنبه‌های مختلف تصریح کرد: بسیاری از شرح‌دهندگان نهج‌البلاغه به عجز خود معترف هستند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به اینکه باطن نهج‌البلاغه گوشه‌ای از علم علی(ع) است یادآور شد: در نهج‌البلاغه اوصاف و ویژگی‌های متضاد حضرت گردآوری و تبیین شده است.

استاد میرباقری در ادامه با اشاره به اینکه برخی از شرح‌دهندگان نهج‌البلاغه که از اهل سنت بوده‌اند نیز در برابر معارف این کتاب اظهار عجز کردند، بیان کرد: شجاعت، انفاق، کرامت و عبادت از جمله ویژگی‌های پیشوای نخست شیعیان به شمار می‌رود.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه گفته می‌شود حضرت علی(ع) در یک شب هزار رکعت نماز می‌خوانده است، افزود: این سخن به معنای تمام عبادت علی(ع) نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به اینکه شمشیر زدن علی(ع) در راه دفاع از اسلام از عبادات همه جن و انس برتر است اضافه کرد: امام سجاد فرمود «چه کسی می‌تواند مثل جدم عبادت کند؟«.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امام علی(ع) همه وجود خودش را وقف طاعت نبی مکرم اسلام کرده است گفت: نبی مکرم تاج همه کائنات است و علی(ع) تاج سر نبی اکرم است.

ایشان با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های علی(ع) زهد ایشان است خاطر نشان کردند: زاهد کسی است که در برابر شادی‌ها و غم‌های دنیا خود را نمی‌بازد و وقتی که انسان توانست از دنیا فارغ شود می‌تواند به عوالم دیگر راه یابد.

استاد میرباقری با اشاره به در پیش بودن یک شب قدر دیگر اظهار کرد: در شب قدر فرشتگان فوج فوج پرونده اعمال بندگان را خدمت امام زمان(عج) می‌برند و ایشان در کمال آرامش همه پرونده‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

Share/Save/Bookmark