علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
کد مطلب: 129
۱
اجتهــاد و بررســی روش های آن
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۴۳
 
كتاب« اجتهاد و بررسی روشهای آن» برگرفته از مباحث حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمنیرالدین حسینی‌الهاشمی«ره» است که در سال ۱۳۶۳ تدوین یافته است. در این کتاب تنها به شیوه‌های استنباط پرداخته شده است.
00000065

عنوان: اجتهاد و بررسی روشهای آن
برگرفته از مباحث استاد سیدمنیرالدین حسینی‌الهاشمی(ره)
چاپ: تیر ۱۳۸۷
قطع: وزیری
تعداد صفحات: ۱۵۵
ناشر: فرهنگستان علوم اسلامی 





معرفـی: 

كتاب« اجتهاد و بررسی روشهای آن» برگرفته از مباحث حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمنیرالدین حسینی‌الهاشمی«ره» است که در سال ۱۳۶۳ تدوین یافته است. در این کتاب تنها به شیوه‌های استنباط پرداخته شده است.
سابقه و علت توجه این‌چنینی به این بحث به سال‌های قبل از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی باز می‌گردد. در آن سال‌ها به علت ضرورت مبارزه با رژیم طاغوت گروه‌های متعددی شكل گرفت، اما به علت خفقان حاكم، امكان دسترسی به منابع اصیل و شخصیت‌های فهیم و طراز اول برای همه مهیا نبود. فضای جامعه نیز به علت تأثیرپذیری از فرهنگ‌های وارداتی و ضعف نظام آموزش رسمی كشور در مدارس و دانشگاه‌ها، پذیرای هر مطلب به ظاهر نو و انقلابی بود. به گونه ای كه در سال‌های اول دهه ۵۰ انحرافات فرهنگی، بسیاری از روشنفكران و حتی بعضی از طلاب را فراگرفته بود. در آن سال ها عده ای از مدعیان مبارزه با سرمایه داری راه خود را از اسلام جدا كرده و به مكتب‌های انحرافی و عمدتاً ماركسیسم گرائیدند و عده ای دیگر نیز كه دارای عقایدی محكم تر بودند، بدون داشتن دانش كافی با مراجعه به كتاب و سنت به تغییر، تأویل و تطبیق اسلام با دستور العمل‌های اجرایی ماركسیسم یا لیبرالیسم پرداختند و به خیال خود اسلام را با مبارزه و یا اسلام را با تمدن نوین جمع كردند.

استاد تیزبین حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید منیرالدین حسینی‌الهاشمی(ره) از همان ابتدا در مقابل این انحرافات موضع گرفت و در ابتدای آشنایی با هرگروه از شاگردان خود، برای مصون سازی آنها، بحث‌های اجتهاد و موضوع شناسی را در حد وسع و دقت آنها تدریس می كرد و در این بین به روشهای انحرافی در استنباط از كتاب و سنت از صدر اسلام تا كنون می‌پرداخت.

كتاب حاضر كه برگرفته از اين مباحث استاد است تنها به شيوه‌هاي استنباط مي‌پردازد. بحث‌هاي موضوع‌شناسي استاد در كتب ديگر گردآوري شده است.
Share/Save/Bookmark
 


سيد مهدي
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۷ ۰۱:۴۷:۴۰
چرا آثار استاد ميرباقري را براي دانلود نميگذاريد؟ (9)