علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 533
آیت‌الله حائری در سالگرد ارتحال علامه حسینی:
مرحوم سید منیرالدین می‌گفت: هرجا مفاهیم کاربردی را جدی نگرفتند، کارآمدی اسلام زیر سوال رفت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۴۰
 
آخرین باری که مرحوم حاج آقای منیرالدین حسینی تلفنی با بنده صحبت کردند، می‌گفتند: «آقایان مفاهیم کاربردی را جدی نگرفتند، کارآمدی اسلام زیر سوال رفته است»، آنجایی که کارآیی اسلام زیر سؤال نرفته آنجا بوده که در عینیت اسلام حضور پیدا کرده است و شناخته شده است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، مراسم بزرگداشت موسس فرهنگستان علوم اسلامی قم استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی (ره) در فرهنگستان علوم اسلامی قم برگزار گردید.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین معصومی از شاگردان و همراهان قدیمی مرحوم استاد حسینی الهاشمی و آیت الله حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان رهبری و از همراهان قدیمی استاد حسینی الهاشمی به ایراد سخنانی پرداختند.

آیت الله حائری شیرازی با بیان اینکه ما در آخرین دوره های شب تاریک غیبت هستیم و چیزی به صبح نمانده است، گفت: بهترین علامت برای نزدیکی به صبح اتفاقات کشور ما و اوضاع جهانی است. اصلی ترین نشانه هم رها شدن حجت باطنه از طاغوت باطنی انسان هاست که همه این مسائل بازگشت به عقل و جهل دارد. تقابل بین سوء استفاده کننده گان از آزادی داده شد به انسان ها با کسانی که از این آزادی در راه پرستش حضرت حق می خواهند بهره ببرند سبب توانمندی مومنین خواهد شد و این در عبور از موانع، سازنده است.

وی افزود: جهل گراها هر چه که قدرت بیشتری داشته باشند موانع بیشتری برای عقل گراها خواهند گذاشت و انرژی متراکم آزاده خواهد شد و حقایق بروز پیدا خواهند کرد که جنگ تحمیلی نمونه بارز این قضیه بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: جهل گراها خدای لابشرط می خواهند که هر کاری خواستند انجام بدهند مشکل برای آنها پیش نیاید. هر وقت خواستند سراغ او بروند و او حاکم بر زندگی نباشد.

آیت الله حائری شیرازی در تشریح شرایط حوزه علمیه قبل از انقلاب اسلامی گفت: قبل از انقلاب و رهبری امام خمینی (رحمه الله علیه) بواسطه شکست های قبلی که بواسطه حضور در سیاست برای حوزویان اتفاق افتاده بود، برخی اکراه داشتند به حضور در سیاست اما با درایت امام اثبات شد که حضور دین در جامعه چقدر سازنده است. هر جایی که پای دین و اسلام بایستیم حتما موفق خواهیم بود اما هر جایی که برای نام ها و خودخواهی های خودمان بوده به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: الان در بحث اقتصاد و ربا این مشکل هست و آمیختگی ربا و حضور آن با زندگی مردم به شکلی شده است که شناخت مال ربوی از غیر آن سخت شده است.

نماینده سابق ولی فقیه در استان فارس درباره عدم ورود جدی حوزه های علمیه به مسائل پولی و مالی، بیان داشت: بها دادن به بورس باعث می شود بعد در آینده ضررهای جدی به کشور وارد شود. همانطور که در بحران جنوب شرق آسیا در سالهای قبل اتفاق افتاد و آقای ماهاتیر محمد نیز به این قضیه در دیدار با مقام معظم رهبری اشاره داشتند که یکشبه اقتصاد کشور دچار مشکل جدی شد.

وی افزود: حضور یک صهیونیسم در بورس می تواند چالش¬های جدی ایجاد کند. ورود بورس به کانال های هشت هزار و نه هزار تایی نشانه هایی از این افراد را بروز خواهد داد که مقدار ارزش سهم را آنها تعیین خواهند کرد و به این وسیله سعی در کنترل مسائل اقتصادی و غیر اقتصادی کشور خواهند داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری پیرامون اعتبار اقتصادی نظام سرمایه داری غرب، گفت: الان نیز اعتبار کشور امریکا به تولیدات داخلی آن که نیست بلکه بواسطه اعتبار دلار و خرید و فروش آن است. قرار گرفتن طلا به عنوان پشتوانه اسکناس دو مشکل اصلی را حل خواهد کرد یکی مسائل شرعی آن خواهد بود. که در آن توانایی انسان ملاک ارزش گذاری قرار خواهد گرفت نه سود. مال باید به شکلی باشد که لاتظلمون و لا تُظلمون در آن لحاظ شده باشد. باید به شکلی باشد که در رفت و برگشت پول ارزش آن کم نشده باشد.

آیت الله حائری شیرازی در بیان خاطره ای از علامه حسینی الهاشمی، گفت: آخرین باری که مرحوم حاج آقای منیرالدین حسینی تلفنی با بنده صحبت کردند، می گفتند «آقایان مفاهیم کاربردی را جدی نگرفتند، کارآمدی اسلام زیر سوال رفته است.». آنجایی که کارآیی اسلام زیر سوال نرفته آنجا بوده که در عینیت اسلام حضور پیدا کرده است و شناخته شده است. فرضاً حضور در سیاست توسط مدیران و رهبران نظام اسلامی باعث شده است که در مسائل سیاسی توانمندی و ذکاوت خوبی داشته باشند که دیگران نیز به این اذعان داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز اشتباه است که گفته شود موضوع شناسی کار فقیه نیست. این قضیه را آیت الله مکارم شیرازی نیز در مکاتبات بنده با ایشان صحه گذاشته اند. این از خواست های دیرین مرحوم سید منیرالدین حسینی و فرهنگستان علوم اسلامی بوده که بحمدالله در حال تحقق است. این مسئله را بازم هم مطالبه کنید و دنبال کنید.

وی بیان داشت: رهبری روحانیت بدون موضوع شناسی امکان پذیر نیست. امام خمینی(ره) در سیاست موضوع شناسی می کردند و بواسطه آن قوت آنچنانی در رهبری نظام اسلامی داشتند.

آیت الله حائری شیرازی در تبیین اجر جهاد فی سبیل الله، گفت: جهاد اگر با حفظ حدود الهی نباشد فوز عظیم نیست. مانند این تکفیری ها که عملیات انتحاری انجام میدهند و فکر می کنند که به فوز عظیم می رسند. "الجهاد مع الامیر الجائر کالاکل المیته و الخنزیر" جهاد اکبر هم که به مراتب بیشتر از آن است که حتما باید براساس حفظ حدود الهی باشد. مشکل دراویش نیز همین است که با حفظ حدود الهی نیست.

وی ادامه داد: در هر قسمت که اسلام را علمی وارد کردیم نتیجه دیدیم ولی هر جا علم غیر اسلامی یا اسلام را به صورت غیر قاعده مند وارد کردیم به مشکل برخوردیم که مصداق بارز آن که عرض شد در مسائل اقتصادی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود در تشریح زیاده خواهی های نظام سلطه، گفت: در فضای سیاسی همانند دوران ائمه آنچه که نظام طاغوت از ما می خواهد به اسارت گرفتن ما و حاکم شدن بر تمامی اختیارات ما خواهد بود و به کمتر از آن راضی نخواهند شد. امریکا و اسرائیل کم از یزید ندارند و خواست اینها در رابطه با ما هم کمتر از خواست یزید از امام سجاد(علیه السلام) نیست.

لازم به ذکر است در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین معصومی در سخنانی به تبیین ابعاد وجودی و فکری موسس فرهنگستان علوم اسلامی پرداخت و وی را دارای نظام فکری الهی منسجم و کارآمد، اهل توسلات خاص به اهل بیت (علیهم السلام) و تضرع و خشوع بسیار در زیارت و ادعیه خواند.

وی تمام زندگی استاد حسینی الهاشمی را معطوف به پیاده کردن دین در زندگی مردم دانست و افزود: مرحوم استاد حسینی الهاشمی به در پی به اهتزاز در آوردن علم رسالت بود و توسعه دین اولویت اصلی مرحوم استاد بود.
Share/Save/Bookmark