علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
 
 
کد مطلب: 684
عقل، بدون سرپرستی امام رشد نمی کند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۵
 
عقل ما اگر تحت سرپرستی امام قرار نگیرد، رشد نمی کند؛ عالم حس، عقل و شهود با امام نورانی می شود و گرنه شیاطین آن را ظلمانی می کنند؛ البته انسان نیز باید ظرفیت و تمایل خود را به فرا گرفتن علوم امامان نشان دهد. امام سرپرست جایگاه اخروی انسان‌ها است اگر افراد، طاغوت را سرپرست و رهبر خود قرار دهند باید حیات خود را در دنیا و مسائل دنیوی خلاصه کنند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، در مراسم افتتاحیه مدرسه کلام امامیه در اصفهان پیرامون مباحث امامت و اهمیت آن، سخنانی ایراد داشت.


رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم از افتتاح مدرسه‌‌ای با محوریت کلام ابراز خرسندی کرد و افزود: به لطف خداوند انجمن‌های خوبی با محوریت موضوع کلام امامیه راه‌اندازی شده، زیرا ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالای علم کلام از توصیف خارج است، بسیار خوشحال هستم که در این آئین شرکت کرده‌ام و می‌توانم این کار بزرگ را از نزدیک مشاهده کنم.

وی بیان داشت: عقل ما اگر تحت سرپرستی امام قرار نگیرد، رشد نمی کند؛ عالم حس، عقل و شهود با امام نورانی می شود و گرنه شیاطین آن را ظلمانی می کنند؛ البته انسان نیز باید ظرفیت و تمایل خود را به فرا گرفتن علوم امامان نشان دهد.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: امام سرپرست جایگاه اخروی انسان‌ها است اگر افراد، طاغوت را سرپرست و رهبر خود قرار دهند باید حیات خود را در دنیا و مسائل دنیوی خلاصه کنند. هر فردی که خود را مطیع امر امامت دانست در دنیا و آخرت قطعاً موفق و پیروز می‌شود.

وی تصریح کرد: دین اسلام و متن قرآن کریم در درون خود، هم استدلال و هم شهود دارد و استدلال و شهود خارج از متن دین چیزی جز اندیشه های ناقص بشری نیست و اگر اینچنین نبود، اساساً نیازی به بعثت پیامبران و نصب امامان معصوم نبود.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: باید بدانیم که اعتقاد به امامت اقامه بندگی خداوند بوده و باید به این موضوع بسیار تاکید و دقت داشته باشیم، امامت جریان ولایت خداوند را بیان می‌کند و در قرآن کریم نیز به این بحث اشاره شده است که امامت و جایگاه امام در راستای ادامه ولایت خداوند متعال است.

وی با بیان اینکه یک سوم معارف قرآنی مربوط به امامت است، ابراز کرد: زیارت جامعه کبیره به بخشی از اوصاف شئون امام پرداخته است؛ لذا آنچه که پیش روی فرهیختگان علم کلام است، این بوده که علم کلام را بر محور امامت قرار دهند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه امامت در نظر دارد تمام ابعاد بندگان را در قرب الهی قرار دهد، گفت: امام ، جایگاه رساندن انسان به قرب الهی را دارد و می‌خواهد انسان را در همه ابعاد زندگی به خداوند برساند. امام قطعاً با علم بالایی که دارد می‌تواند جبهه حق و باطل را از یکدیگر متمایز نشان دهد و همین دلیل نیز سبب شده است که خداوند به امامان، علمی بی‌نهایت را عطا فرماید.

استاد میرباقری تصریح کرد: همه افراد در زندگی خود به رهنمودهای امام نیاز دارند حتی سلمان فارسی که همه درجات دینی را طی کرده است، نمی‌تواند از رهبری ایشان استفاده نکند.

وی با اشاره به اینکه امامت از ابعاد گوناگونی برخوردار است، اذعان کرد: نظر بنده بر آن است که هدف امامت، اقامه و برپا کردن همه جانبه توحید در تمام شئون حیات ظاهری و باطنی انسان است؛ امامت موضوعا خود، بندگی خداوند است و اگر فردی تحت ولایت اولیاء طاغوت قرار گیرد، دنیایش جهنم و اگر تحت ولایت امامت باشد، دنیای او بهشت است.

عضو خبرگان رهبری در پایان با بیان این مطلب که مطابق با روایات، شرک در هر امری مذموم است، خاطرنشان کرد: توحید باید در سراسر جهان فراگیر شود؛ دین چیزی جز جریان عبودیت نیست و از آنجا که انسان دین را بر می گزیند یا آن را ترک می کند، دو نوع ولایت وجود دارد، ولایت طاغوت و ولایت خداوند؛ بنابراین امامت، ادامه ولایت الله است.



101
Share/Save/Bookmark