برگزاری مراسم سالگرد علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی

15 اسفند 1396 ساعت 13:53

«... آن فقید سعید ... عمر خود را در خدمت به اسلام سپری کرد...».
(بخشی از پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به مناسبت رحلت علامه سیدمنیرالدین حسینی، ۷۹/۱۲/۱۳)


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی قم، به مناسبت سالگرد رحلت استاد علامه سید منیرالدین حسینی(رحمه الله علیه) مراسمی در فرهنگستان علوم اسلامی با حضور ریاست، هیات علمی، پژوهشگران و کارکنان فرهنگستان برگزار گردید؛
علاقه مندان جهت آشنایی بیشتر با ایشان می توانند به پرونده ویژه ای که به همین مناسبت با عنوان یادواره مجازی علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی ایجاد شده است مراجعه فرمایند، هم چنین برای مطالعه برخی از آثار ایشان می توانند به بخش کلام منیر در سایت فرهنگستان علوم اسلامی قم مراجعه فرمایند.




***




در هفدهمین مراسم سالگرد، حجت الاسلام و المسملین پیروزمند، دبیر هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی، در تبیین شخصیت استاد حسینی به ایراد سخن پرداخت.
وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَه مَخرَجاً * وَ یَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِب وَ مَنْ یَتَوَکِّلْ عَلَی الله فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالغُ اَمْرِهِ
استاد پیروزمند با اشاره به آیه فوق متذکر شد:« این آیه نوید بخش نعمات الهی به همه مومنین است. البته رزق به تعبیر خاص آن که در قرآن ذکر شده، مد نظر است. کسب رزق الهی قطعاً وابسته به رفتار جامعه مومنین است. اهمیت این قضیه از این جهت است که گاهی نعماتی بر جامعه نازل می شود که صرفا در تناسبات الهی قابل تفسیر است. همانطور که در جریان انقلاب بارها مشاهده شده است، به طور مثال در سالهای اخیر، حضور شهدای غواص یا شهادت شهید حججی چنان موجی را در کشور ایجاد می کند که با هیچ ابزار مادی قابل دسترسی نیست.» 
حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند پس از توضیح آیه فوق، به تببین شخصیت استاد حسینی پرداخته و در نکته اول اشاره کرد: « استاد حسینی می دانست که کار علمی سنگینی را شروع کرده است که در عمر خودشان به ثمر نهایی نمی رسد و این را کار بزرگ و تاریخی می دانستند، لذا تعجیل اطرافیان، اثری روی حرکت ایشان نداشت.»
شاگرد شاخص استاد حسینی در ادامه با یادآوری جلسه دیدار مقام معظم رهبری با خانواده و شاگردان آیت الله سید منیرالدین حسینی بیان داشت: « بعد از رحلت استاد حسینی، خانواده و شاگردان ایشان مورد تفقد مقام رهبری قرار گرفته و ایشان نکاتی را بیان نمودند که دو نکته آن، الان مورد تاکید بنده است، اولا ایشان به عنوان ولی امر مسلمین، با این عبارت بنیانٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى‌، تقوای استاد حسینی را تصدیق فرمودند. این بیان رهبری در جواب سوال از ادامه کار بود که ضمن این تصدیق، تایید ادامه کار نیز بود؛ البته در جای دیگری نیز تصریح به ادامه این حرکت داشتند.
نکته دیگری که در بیانات رهبر معظم انقلاب بود، اشاره به این خصلت استاد حسینی بود که «با تمام وجود برای انقلاب اسلامی خدمت می کرد، ولی هیچ انتظاری از نظام نداشت.»
دکتر علیرضا پیروزمند در ادامه سخنان خود با اشاره به توصیفی که امیرالمومنین - علیه السلام- در وفات یکی از یاران خود به اسم صعصعه بن صوحان داشتند که حضرت وی را «کثیر المعونه و قلیل المونه» توصیف کرده بودند، بیان داشت:« کثیرالمعونه و قلیل المونه یعنی کسی که فایده زیاد و هزینه کمی دارد؛ برخی از افراد انقلابی شاید فایده های داشته اند ولی هزینه های زیادی هم برای انقلاب ایجاد کرده اند. لکن توصیف صعصعه در بیان حضرت امیر(علیه السلام) و توصیف استاد حسینی در بیان رهبری از مصادیق مومن واقعی و مصداق عبارت فوق است.»
حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند در ادامه به برخی مصادیق از ایثار استاد حسینی با وجود فضای بد اقتصادی در کمک به نظام اسلامی پرداخته و به اعضاء فرهنگستان متذکر شدند که مشکلات اقتصادی سازمان، اتفاقی است که در سالهای متمادی وجود داشته و لازم است دوستان با همیاری همدیگر و با یاری گرفتن از منش استاد حسینی به پیشرفت کار کمک کنند.
یادآوری از تهجد و توسل آیت الله سید منیرالدین حسینی -رحمه الله علیه- که کم نظیر بوده است، از دیگر موضوعاتی بود که در مورد آن مصادیقی توسط استاد پیرومند ذکر شد. وی با تذکر این نکته که بهتر است در سالگرد بینانگذار فرهنگستان علوم اسلامی، برنامه های علمی بهتری گرفته شود و موضوعاتی که ایشان سالها در این قضیه زحمت کشیده اند را مورد دقت قرار داد. از پژوهشگران مجموعه خواست تا با تامل در فضای ارتباطی و علمی، به بهینه رفتار سازمانی و ارتباطی فرهنگستان بپردازند:« دوستان لازم است که وحدت را در این فضا بیشتر حفظ کنند و تصور نشود در این اوضاع می شود بدون هماهنگی، کارها را جلو برد. قطعا اگر وحدت کم شود، برکت کار نیز کمتر خواهد شد.» استاد پیروزمند در پایان جلسه با اشاره به غنیمت بودن حضور استاد میرباقری در ریاست فرهنگستان، ایشان را از سرمایه های کشور دانستند که وجودشان برای فرهنگستان عامل برکت های گوناگون بوده است.
در پایان مراسم نیز ذکر توسلی انجام گرفت.


کد مطلب: 1064

آدرس مطلب: https://www.foeq.ir/vdcc.eqsa2bqx0la82.html

فرهنگستان علوم اسلامی قم  https://www.foeq.ir